Lliga Catalana

El Calafell i el Sant Just, finalistes amb estils diferents

El Calafell ha derrotat el Lleida per 5-8 i el Sant Just a l’Igualada per 3-0 en les semifinals de la lliga catalana

El Parlem Calafell i el Senergy Renovables Sant Just jugaran la final de la 20a edició de la lliga catalana que s’està disputant al Vendrell i que es jugarà diumenge (12 h Esport 3). El Calafell ha guanyat en la primera semifinal al Pons Lleida per 5-8 en un partit intens, disputat i amb alternatives. El Sant Just ha superat per 3-0 l’Igualada Rigat en la segona semifinal en la que hi ha hagut més control i menys ocasions clares. El Calafell, amb el nou projecte del tècnic Cabestany, busca el segon títol ja que va ser el campió la temporada 2022-23, mentre que el Sant Just mai ha disputat la final de la lliga catalana i lluitarà per guanyar el primer.

L’Igualada ha pogut inaugurar el marcador amb una falta directe en el minut deu però l’ha enviat al pal. Els dos equips tenien possessions llargues i buscaven el control del joc, i no hi havien ocasions de perill clares. El Sant Just ha inaugurat el marcador en el minut disset en un contraatac culminat per Miquel, i poc després els igualadins han tingut una nova falta directa que també han aprofitat. En la segona meitat el Sant Just ha mantingut el control de la semifinal i en el minut 34 ha tingut una falta directe per les 10 faltes dels igualadins. Pujalte l’ha transformat i ha situat el 2-0 en el marcador. L’igualada, que tenia diverses baixes, també ha perdut a Rouzé per lesió en els últims minuts. A un minut del final Cabezas ha sentenciat amb el 3-0.

La primera part de la primera semifinal ha estat molt anivellada. El Lleida i el Calafell han intentat superar al rival, però cap ha imposat el seu domini. Els penedesencs s’han avançat en el minut quatre amb un gol de Marimón, però els lleidatans han donat la volta al partit amb dos gols, el primer de Duch i el segon d’Ojeda de falta directe. En els darrers deu minuts ha estat el Calafell el que ha donat la volta al marcador, primer ha empatat amb un xut creuat de Domènech, després ha desaprofitat una falta directa per targeta blava i quan s’acabava la superioritat Marimón ha marcat el 2-3 amb que s’ha arribat al descans. Marimón ha tornat a marcar en l’inici de la segona meitat, però els gols d’Ojeda, de falta directe, i de Duch, han tornat a anivellar el partit (4-4). El Calafell s’ha sobreposat al nou empat i Domènech, Escala i Garcia han marcat tres gols en set minuts i pràcticament han sentenciat el partit (4-7). Paiva ha anotat pel Lleida, que en els últims minuts ha atacat de cinc i sense porter, però Olmos ha fet el definitiu 5-8 a porteria buida.