OK Lliga

Diferències substancials

Hoquei sobre patins. Amb dos terços del campionat jugats, el Barça i el Liceo estan empatats. En la jornada 20 del curs passat, el títol estava decidit

Des que es va instaurar el model de lliga regular únic a doble volta en l'Ok Lliga, el títol s'ha anat decidint amb una certa incertesa en les últimes jornades, tret del curs passat, en què el Barça s'ho va menjar tot i va ser infinitament superior, tancant la paradeta ben aviat. Quan s'havien jugat dos terços del darrer campionat, els blaugrana tenien 11 punts de marge sobre el Liceo i la lliga ja tenia amo i senyor.I això que en la jornada 20 els de Ricard Muñoz van perdre la condició d'invictes contra l'Igualada (4-5), eterna bèstia negra. Ara s'ha recuperat la tònica de campionats emocionants pel que fa a la consecució del títol. El Barça ha continuat fent molt bé els deures com l'any passat i només ha acumulat un empat, precisament a la pista del Liceo, i una derrota inesperada a fora contra el Voltregà (1-0). Però el Liceo, que l'any passat va fer figa de seguida per les sancions i les lesions que el van mortificar just arrencar la temporada, ha aguantat l'embranzida i depèn d'ell mateix igual que el seu rival. Tots dos tenen 55 punts dels 60 possibles. Els gallecs van perdre a la pista del Noia.

El títol de lliga, doncs, és només cosa de dos equips, com gairebé sempre, de fet. El Vic, que té molt mèrit, és el tercer en discòrdia però està allunyat a 15 punts, un món amb només 30 punts en joc per davant.

Dates marcades

És evident que, malgrat la superioritat tant del Barça com del Liceo, hi pot haver sorpreses contra qualsevol rival. Però també és cert que hi ha partits subratllats d'alta perillositat. Al marge del clàssic Barça-Liceo de la jornada 27 que, en principi, pot acabar decidint la competició, no s'ha d'oblidar, per exemple, que el s gallecs visiten dissabte la pista del Voltregà, engrescadíssim per haver doblegat el Barça. Els blaugrana encara han de rebre el sempre temible Igualada (24a), han de visitar el Reus (26a) i jugar a l'Olímpic de Vic (28a) com a duels més esquerps. El Liceo ha de rebre a casa el Reus (28a) i acabarà la lliga a Vic (30a).

Detall de Lucas Ordóñez

El davanter del Valdagno, al qual se situa reiteradament en l'òrbita blaugrana per a la temporada vinent per la seva qualitat i els problemes econòmics que viu el conjunt italià, va rebre dissabte a la pista del Moritz Vendrell el trofeu de millor jugador de la temporada 2013/2014. Tot seguit, a través del seu compte de Twitter, va dedicar el guardó als seus excompanys del Liceo.

LA DADA

55
Punts
han aconsdguit tant el Barça com el Liceo, que n'han deixat escapar cinc

LA DADA

11
Punts
li treien els blaugrana als gallecs en la jornada 20a 2013/2014

Sobre l'eficiència de Josep Lamas

Un dels secrets del Liceo d'aquesta temporada és l'estat de forma de Josep Lamas, pitxitxi de l'Ok Lliga amb 45 gols en 20 partits i que en la darrera jornada en va clavar cinc al Vilafranca (12-2), tota una fita. El gran dels germans ha marcat en totes les jornades i ha fet oblidar en la faceta golejadora Lucas Ordóñez. L'argentí va marxar al Valdagno amb el títol de MVP de l'Ok Lliga 2013-2014 i segon màxim golejador de la competició, rere Pablo Álvarez (Barça), però l'enyor ha estat efímer. La clarividència de Josep Lamas no és una novetat. Fa tres temporades, quan Ordóñez militava en el Vic, ja va jugar en la posició més avançada que ara també ocupa i es va fer un tip de fer gols –35, tercer màxim golejador rere Marc Coy (Calafell) i Raül Marín (Reus)–. Ara fa camí per superar el rècord que va establir el curs passat Pablo Álvarez (Barça) des que la competició es va rebatejar com a Ok Lliga –o sigui des del curs 2002-2003–amb 56 gols. “Ni en el millor dels meus somnis mai m'hauria imaginat marcat tants gols”, va declarar el davanter de Súria a la ‘Opinión de Corunya'.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)