OK Lliga

SERGI PANADERO

DAVANTER DEL FC BARCELONA

“És com una final a casa”

El blaugrana afirma que si el seu equip venç avui el Liceo tindrà el títol molt encarrilat, però avisa del potencial gallec

L'incombustible osonenc demana l'ajut de l'afició perquè els empenyi i promet un gran espectacle

Els partits amb un ritme alt ens agraden pel nostre fons d'armari. És un punt fort nostre, i ara estem bé físicament

Incombustible i polivalent, Sergi Panadero (Vic, 1982) és un jugador capaç de sacrificar-se sempre pel bé col·lectiu al marge del seu valor individual indiscutible, i això l'ha convertit en una peça imprescindible per a tots els entrenadors que ha tingut des que va aterrar al Barça l'any 2003. El davanter té molt clar que el duel d'avui a casa contra el Liceo no serà fàcil per la qualitat del rival i reclama el suport del públic perquè els empenyi. El Barça té 5 punts de marge respecte als gallecs, i si venç o empata tindrà el títol a la butxaca tres jornades abans de la fi.

La pressió la té el Liceo...
La pressió és per a tots dos. Nosaltres perquè sabem que tenim una molt bona oportunitat de deixar la lliga molt encarrilada i ells perquè en quedarien molt lluny amb un marge molt petit de punts per disputar. Ho afrontem com si juguéssim una final a casa.
Un empat també seria bo?
Seguiria mantenint la distància i no seria dolent, però no és el nostre objectiu abans del partit. Hem de fer valer el factor pista i fer un gran partit contra un gran rival i en un gran escenari com és el Palau.
En el partit de la primera volta a Riazor van empatar en el darrer minut (3-3), i en la supercopa van resoldre sense jugar bé amb un gol d'or. Però al Palau, en canvi, el Liceo acostuma a punxar.
Fa uns anys que fem partits molt disputats, fins i tot els que hem tirat endavant a casa. Partits que s'han trencat en moments puntuals però que han tingut molta igualtat. El Liceo està fent una gran temporada i en la lliga està posant les coses molt difícils des de l'inici, i segur que es veurà un gran partit entre dos equips molt igualats. El Liceo té grans individualitats i segur que serà complicat.
Són dos equips amb un gran potencial atacant. Però és més segur el Barça al darrere?
Nosaltres tenim un equip molt compensat, però el Liceo també el té. Si no, no estaria fent tan bona temporada. Els jugadors del Liceo es coneixen molt bé i juguen de memòria. Fan un hoquei difícil d'aturar. Són partits en què algunes fases estan del nostre cantó i altres, del seu. Els petits detalls són decisius. Ens plantegem el partit com una batalla, com una final. Esperem un gran ambient que ens ajudi a deixar la lliga encarrilada.
Què cal per vèncer?
Estar molt centrats defensivament en les coses que ells fan molt bé i que fa anys que les fan.
Què fan tan bé?
Jugades mecanitzades de les darreres temporades. Tot i saber-ho et creen perill. Tenen moviments mecanitzats, perquè fa anys que tenen el mateix entrenador i la mateixa base de jugadors. I això es nota. Això els atorga una solidesa que es nota a la pista. Juguen molt bé les línies de passada al segon pal amb les entrades de Jordi Bargalló, i tenen jugadors especialistes a finalitzar aquestes jugades. Josep Lamas, per exemple, està fent una gran temporada. Estem treballant per mirar de desactivar tot el que puguem, tot i que sabem que ells tindran ocasions, perquè són un gran equip. Però nosaltres també les tindrem. Hem d'afrontar el partit amb totes les ganes del món i amb totes les nostres armes.
Torna Pablo Álvarez després de la lesió. A Reus, en el darrer partit, el van trobar a faltar.
És important tenir una plantilla àmplia i és important disposar dels vuit jugadors de pista. Un dels nostres punts forts és poder imposar un ritme alt de joc. Els partits amb un ritme alt ens agraden pel nostre fons d'armari. És un punt fort nostre. Amb el Liceo solen ser partits amb un ritme alt, tot i que en algunes ocasions també hi ha hagut especulació en funció del resultats. Crec que avui no serà el cas i es veurà un gran partit. Vull animar a tothom que vingui perquè és del millor que es pot veure avui en dia.
Com arriba el Barça físicament al tram final del curs?
Estem en un bon moment. El fet de recuperar Pablito ens dóna una plus de confiança de saber que hi som tots vuit i que qualsevol sumarà. L'aturada de Setmana Santa, a més, ens ha anat molt bé per tornar a carregar les piles.
Fent un salt en el temps, què li sembla l'encreuament de semifinals de la lliga europea contra el Breganze del 2 de maig?
És un partit complicat, perquè es tracta de l'equip amfitrió de la competició. Sabem que tenen molt bones individualitats, i haurem d'estar molt atents tot el partit. El primer partit d'una competició d'aquest estil, a més, sempre és molt complicat, i ells treballaran molt bé el partit, perquè per a ells arribar a la final a quatre ha estat un gran èxit i els suposa una oportunitat immillorable. És el partit de la seva vida, però per a nosaltres també, perquè treballem tota la temporada per jugar aquests partits com el de demà i els de la final a quatre. Fa molts mesos que treballem per arribar en aquests moments i estar a l'altura.
El Forte dei Marmi va guanyar dimarts el Breganze per 10-7. Com ho valora?
La lliga italiana mai et deixa de sorprendre, però s'ha de tenir en compte que hi ha un play-off i que això condiciona la concentració. De vegades fan proves i preparen el play-off o la final four. No he vist el partit, però entre ells no defensen amb la mateixa intensitat que en l'OK Lliga, perquè els equips fan la mateixa proposta d'atac. Però després, quan juguen fora d'Itàlia, acostumen a fer-ho amb més precaucions, sobretot contra nosaltres o contra equips portuguesos. Canvien d'un hoquei més obert a un joc menys alegre.
La tendència actual i futura a Europa la marquen i la marcaran el Barça i el Porto?
També hi sumaria el Liceo. Tot i que fa dos anys que no arriba a la final a quatre sempre és allà. També dono molt de valor al Benfica, que té un equip molt complet. Hi ha també equips italians que d'un any a un altre fan un equip competitiu i et poden complicar les coses. En un partit pot passar de tot.
És al Barça des del 2003. Expliqui la fórmula de la longevitat.
Sempre he intentat anar a entrenar-me com si fos l'últim entrenament. El que jo puc controlar, que és el meu estat físic, que sempre estigui en condicions òptimes. Saber on ets i que sempre hi ha els millors i estar el millor possible perquè el relleu, que tard o o d'hora arribarà, sigui tan lluny com sigui possible. Físicament, ara em trobo molt i molt bé, immillorable. I segueixo treballant per a això. I per aconseguir el màxim de títols possible amb el Barça, que, al cap i a la fi, és el que es demana. Et demanen la màxima implicació per obtenir títols, i això és el que busquem.
Hi ha grans jugadors, en canvi, que no s'hi han adaptat...
S'ha de ser polivalent i intentar llegir que és el que convé més a l'equip. Han vingut jugadors als quals els ha costat molt adaptar-s'hi. Jo he tingut la sort que els entrenadors han confiat sempre en mi; i això, vulguis o no, et dóna un plus de confiança important.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)