Més hoquei

Dos reptes: l'ascens i la base

Hoquei sobre patins. El Girona, amb una nova junta, afronta el retorn a la primera estatal amb ganes de pujar a l'OK Lliga i l'objectiu prioritari de potenciar els equips de promoció

L'ascens del Girona HC a la primera estatal obre una nova etapa a l'entitat, que també afrontarà la nova temporada amb una junta directiva que va entrar al club al mes de gener. El president, Marc Avellaneda, té molt clar que en aquests moments el club té dos reptes importants al davant. Volen que el primer equip comenci a lluitar per l'ascens a l'OK Lliga i potenciar els equips de base, la seva prioritat.

Per tirar endavant les dues vessants el Girona ha fitxat el tècnic Ramon Benito, que serà l'entrenador del primer equip i també el coordinador del club. Amb vista al curs que ve es farà alguna incorporació al primer equip, tot i que es mantindrà el bloc de jugadors que han aconseguit l'ascens, entre els quals hi ha homes amb gran experiència en l'OK Lliga, com ara el porter Jaume Llaverola i el davanter Raúl Pelicano. La intenció del club gironí és no estar-se gaire temps en la segona categoria estatal –la considera molt cara–, i ja pensen a lluitar per pujar a l'OK Lliga.

L'ascens a la primera estatal del Girona ha arribat en l'any del seu 75è aniversari –es va fundar el 1940–, i deu anys després de l'últim cop que hi van pujar. El Girona va jugar quatre temporades a la primera estatal, de la 2005/06 a la 2008/09, mai no va lluitar per pujar a l'OK Lliga i va acabar baixant un altre cop. Ara no volen que això es repeteixi i aspiren a arribar a la màxima categoria. Ja estan buscant un patrocinador principal i es mostren agraïts al que han tingut enguany, la Pizzeria Corsaro.

L'altre gran repte és la promoció dels equips de base. El nou president del conjunt gironí, Marc Avellaneda, diu que aquest és el seu gran objectiu i que volen ser un club de referència en les categories de promoció. Enguany no han classificat cap equip per als campionats de Catalunya –hi han quedat a prop– i volen fer aquest pas endavant. La intenció és tenir equips en totes les categories –ara no hi ha júnior–, i en algunes no els fa res tenir-ne fins a quatre. El president explica que tothom que vulgui fer hoquei sobre patins tindrà cabuda en el club i que tenen pensat que en les categories dels petits hi hagi equips per als que vulguin competir i altres per als que vulguin fer esport i jugar. En aquests moments ja treballen perquè la temporada que ve hi hagi 17 equips en competició. Segons explica el president, el límit és l'espai i la falta d'hores en un pavelló que comparteixen.

La nova junta del Girona també dóna importància als equips femenins i en volen fer dos de mini femení, a banda de tenir les noies jugant en diferents equips mixtos. Pel que fa al primer equip femení, que està lluitant per mantenir-se en l'OK Lliga femenina, consideren perfecte que aconsegueixi la permanència, però diuen que si baixa no serà cap desastre. Això sí, volen que el projecte del curs vinent tingui cara i ulls, i no tenir els problemes d'aquest curs.

EL PROTAGONISTA

La temporada que ve si podem pujar a l'OK Lliga millor, i si no es pot, mantenir-nos segur

ANIVERSARIS

Fa deu anys també va pujar a estatal i ara hi torna l'any del 75è aniversari
Estem treballant per tenir disset equips la temporada que ve
Marc Avellaneda
PRESIDENT DEL GIRONA HC
El nostre gran objectiu és potenciar els equips de promoció. Volem ser un club referent en la base
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)