Més hoquei

La federació omple un buit i recupera la lliga catalana

Hoquei sobre patins. Feia setze anys que la competició no es disputava, després d'haver-se jugat entre el 1989 i el 1999 durant deu edicions

Els equips catalans de l'OK Lliga, tret del Vic i el SHUM Grupo Maestre, que han optat per altres vies durant la pretemporada, i amb la inclusió de l'Enrile Pas Alcoi, afrontaran a partir del 25 d'agost i fins al 13 de setembre l'onzena edició de la lliga catalana d'hoquei sobre patins. La Federació Catalana de Patinatge (FECAPA) i l'Associació de Clubs d'Hoquei sobre Patins (ACHP) recuperen la competició després de setze anys d'absència i omplen un buit històric en un país en què l'hoquei sobre patins té un potencial inqüestionable. La presentació de la nova lliga es va fer ahir al Museu Melcior Colet de Barcelona, i hi van intervenir el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana; Maria Moltó, presidenta Comitè Català d'Hoquei Patins; Jaume Esteve, president de l'ACHP, i Gerard Esteva, president de la UFEC, en un esdeveniment amb presència de federatius, presidents, tècnics, jugadors i àrbitres.

Al marge del seu valor intrínsec, la competició serà una eina útil de pretemporada. Durant deu anys, entre el 1989 i el 1999, els equips catalans van competir per emportar-se un títol que només han aconseguit l'Igualada i el Barça, quatre cops cada un, el Noia i el Voltregà. El format és de tres grups de quatre equips cada un. Els tres primers i el millor segon accediran a la final a quatre del 12 i 13 de setembre. La seu no està confirmada, però tot indica que es podria jugar a Sant Sadurní.

Lliga catalana
Grup A. FC Barcelona, Enrile Pas Alcoi, Monbus Igualada i Recam Làser Caldes. Grup B Moritz Vendrell, CP Vilafranca, ICG Software Lleida i CH Lloret. Grup C Reus Deportiu, Voltregà, Calafell Tot l'Any i Noia Freixenet. *La lligueta es jugarà a una volta.
Final a quatre. 12 i 13 setembre
1r grup A - millor 2n 1r grup B - 1r grup C
Palmarès
1989/90
CE Noia
1990/91
CP Voltregà
1991/92
Igualada HC
1992/93
Igualada HC
1993/94
Igualada HC
1994/95
FC Barcelona
1995/96
FC Barcelona
1996/97
FC Barcelona
1997/98
FC Barcelona
1998/99
Igualada HC

La desena edició ja feia nosa

La final a quatre de la desena i última edició es va jugar a Caldes de Montbui tot just sis setmanes després que finalitzés la novena edició a Pallejà, un
exemple evident de les dificultats per encalçar-la en el calendari i la crònica d'una mort anunciada. La van disputar l'Igualada, el Noia, el Vilafranca i el Voltregà. Els igualadins van derrotar el Vilafranca i el Noia va superar els osonencs. En la final, l'Igualada va vèncer 4-1. El record d'aquella desaparició va ser també ben present ahir. En paraules dels responsables: “L'organització pren nota de les causes que van provocar que deixés d'organitzar-se i sumarà esforços per consolidar-la. També treballarà perquè el Vic, el SHUM i altres equips la juguin”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)