Més hoquei

El Palafrugell jugarà a la 1a estatal per primer cop

Hoquei sobre patins. Ocuparà la plaça vacant en la segona categoria espanyola. Va ser segon a la 1a nacional i es va quedar sense ascens

El CH Palafrugell jugarà per primer cop en la seva història a primera estatal. El conjunt empordanès ha estat l'escollit per la Federació Espanyola de Patinatge per ocupar la plaça vacant de la segona competició a nivell estatal. El Palafrugell va jugar a la primera nacional la temporada passada i ser segon a només quatre punts del Girona que va aconseguir l'única plaça d'ascens a categoria estatal. La renuncia de l'Iruña navarrès, que avia pujat en la fase d'ascens del sector nord, va deixar una plaça vacant i la federació va obrir un plaç per rebre les sol·licituds dels clubs interessats.

El Palafrugell té 60 anys d'història, i des de sempre ha treballat per promocionar l'hoquei a la localitat i la comarca. Compte amb equips en totes les categories de base fins a un total de catorze, una escola d'hoquei amb uns 35 nens, un segon equip que va pujar a primera catalana i un equip de veterans.

El conjunt baix empordanès portava cinc temporades consecutives a primera nacional, en la seva segona etapa a la categoria. Ja hi havia militat dues temporades –2004-05 i 2005-06–; després de l'ascens històric de l'any 2004. El seu millor resultat de sempre havia estat el segon lloc del curs passat.

El Palafrugell coneixerà aquesta tarda el calendari de competició, ja que es farà el sorteig de les tres categories estatals, l'Ok Lliga (SHUM i LLoret), l'Ok Lliga femenina (Girona) i la primera estatal (Girona i Palafrugell).

Molt il·lusionats per la nova i gran aventura

Joan Tané, el president del CH Palafrugell, es va mostrar satisfet per ocupar la plaça vacant de la primera estatal: “estem molt contents, en el sentit que ens ho mereixem. Hem fet una lliga impecable amb un segon lloc i només pujava el primer”. El president del club explica que estaven els primers a la llista per merits però que si un equips de fora de Catalunya hagués volgut la plaça hagués tingut prioritat. Diu que quan van rebre la trucada de la federació espanyola per si volien pujar: “ens vam reunir i ens va semblar que era el moment”. La junta assumeix que el pressupost s'incrementarà un 20 per cent pels viatges fora de Catalunya –hi ha quatre equips no catalans–, però Joan Tané explica: “hem fet números i és assumible”. El president diu que després de la gran temporada que han fet els jugadors i l'entrenador Xevi Garcia–porta sis anys al club–; s'ho mereixen. L'equip no tindrà canvis per haver canviat de categoria i serà el mateix amb que pensaven afrontar la primera nacional, amb els dos fitxatges que ja estaven previstos per les dues baixes que tenien. “És una categoria assumible i podem quedar be i lluitar per no baixar. L'objectiu era pujar i ara l'objectiu es mantenir-se” diu Joan Tané.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)