Tennis

tennis

masters 1000 de montecarlo

Ramos enamora a Mònaco

ATP. El mataroní apel·la a la fe i remunta un 4-0 en el tercer set contra el numero 1, Andy Murray. Avui juga els seus primers quarts de final d'un Masters 1.000 contra el croat Marin Cilic

El mataroní Albert Ramos va reviure ahir a la pista Rainier IIII del Montecarlo Country Club l'esclat visceral de sentiments que va experimentat a Roland Garros el juny passat quan va derrotar Milos Raonic en els vuitens de final. El català va serrar les dents i va segellar una victòria mediàtica davant del número 1 Andy Murray (1) gràcies a una remuntada èpica quan perdia per 4-0 en el tercer set. El triomf galàctic li permet d'accedir per primer cop als quarts d'un Masters 1.000 i superar una nova barrera. La seva fe va marcar la diferència i va acabar esborrant Murray. Especialista empedreït en terra batuda, quinzè cap de sèrie i 24è del món –el seu millor rànquing de sempre, que ara millorarà–, Ramos es va imposar per 2-6, 6-2 i 7-5 en una batalla de dues hores i 32 minuts a pesar d'haver perdut els tres torns de servei del primer acte. Murray encara es frega els ulls ara. Però el cert és que el maresmenc, valent, va fer un pas endavant i l'escocès va claudicar contemplatiu per darrere de la línia de fons confiant que amb la seva capacitat defensiva i el recurs de les deixades en faria prou. Tots dos van connectar 32 cops guanyadors però el català va signar la seva millor mitjana en el tercer acte. També, i això és significatiu davant d'un jugador tan rocós, li va guanyar el duel d'errors no forçats. Ramos en va fer 32 i Murray, 36, i avui s'enfrontarà al croat Marin Cilic (5) –3-1 per al balcànic–, que va vèncer el txec Tomas Berdych (9): 6-2 i 7-6 (8).

La festa dels ‘breaks'

Tens, Ramos va perdre els seus quatre torns de servei en un primer set inversemblant amb cinc trencaments seguits. La seva ineficàcia va esterilitzar els dos meritoris breaks favorables que va guanyar en el tercer i el cinquè jocs (6-2). Per fi, el mataroní va guanyar el seu servei en el segon joc del segon acte i li va agafar el gust. La conquesta el va revitalitzar i va trencar per tercer cop el del britànic (1-2), obrint angles amb el revés i fent mal amb la seva poderosa dreta invertida. De fet va guanyar els dos primers serveis en blanc, un canvi radical, i va repetir l'operació un tercer cop (2-4). Amb les idees clares i jugant amb agressivitat però alhora amb pocs errors –la pedra filosofal del tennis–, va materialitzar el seu segon break de l'acte davant d'un Murray ofuscat (2-5), i va empatar en la segona pilota de set (2-6).

Malauradament, va cometre quatre errors en el segon joc del tercer set i Murray va furgar a la ferida (2-0). La crisi d'identitat de Ramos li va costar un 4-0 en contra. Però va reaccionar quan estava contra les cordes salvant una pilota de 5-1 i guanyant dos jocs consecutius (4-2) i, engrescat, va recuperar també el segon trencament en contra (4-3). Va guanyar el seu servei aixecant un 0-30 i tancant amb una gran volea de revés (4-4). Murray va estirar de galons en el moment de màxima dificultat i va sobreviure a un amenaçador 0-40 favorable al català (5-4). Ramos va afrontar l'oportunitat perduda –tres pilotes de break malbaratades– amb serenitat, va empatar (5-5) i, ara si, va trencar el servei de Murray (5-6). Malgrat els nervis lògics, va segellar el triomf en la segona pilota de partit –Murray va fallar un deixada, l'enèsima, sobre el seu revés– i va cridar amb bogeria.

JA HAVIA VENÇUT FEDERER EL 2015 A XANGAI

Ramos va derrotar el 2015 Roger Federer a Xangai i afegeix el triomf d'ahir en el seu primer duel contra Murray a la llista de grans èxits. La particularitat és que es tracta de la primera vegada que supera el número 1 de l'ATP. El curs passat ja va fer un salt a partir de París i, passi el que passi a Montecarlo, la setmana vinent serà una de les grans atraccions del Barcelona Open Banc Sabadell.

EL PROTAGONISTA

El normal és que hagués perdut, però és un d'aquells dies en què passen coses. Vaig continuar lluitant per cada bola i estic molt feliç

Nadal apallissa Zverev (6-1 i 6-1)

Malgrat que la batalla a Austràlia va ser aferrissada –cinc sets–, ahir Rafa Nadal (4), el vigent campió i nou cops vencedor al principat monegasc, va imposar la seva llei sobre terra batuda i va apallissar l'emergent alemany Alexander Zverev (14) per un doble 6-1 amb set trencaments que ho diuen absolutament tot. El manacorí, que va aconseguir el triomf 60è en el torneig, jugarà els quarts contra l'argentí Diego Schwartzman, botxí de l'alemany Jan-Lennard Struff per 6-3 i 6-0. A més de Murray, també es va acomiadar el suís Stan Wawrinka (3), derrotat per l'uruguaià Pablo Cuevas (16) per 6-4 i 6-4. El sud-americà se les haurà amb el francès Lucas Pouille (11), que va batre el seu compatriota Adrian Manarino per 3-0 i retirada. Per la part de baix, el serbi Novak Djokovic (2) va superar l'asturià Pablo Carreño (13) amb penes i treballs per 6-2, 4-6 i 6-4. En un duel que es podria repetir en el Godó la setmana vinent, el belga David Goffin (10) va superar l'austríac Dominic Thiem (6) per 7-6 (4), 4-6 i 6-3 i mesurarà forces amb Djokovic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)