Més esport

Gimnàstica rítmica

campionat d'europa

Natalia García recupera l'esperit olímpic a Budapest

Gimnàstica rítmica. La terrassenca afronta l'europeu amb l'aspiració d'acabar entre les quinze primeres i lluitar per accedir a alguna final per aparells

La terrassenca Natalia García Timofeeva (CGR Sant Cugat) afronta a partir de demà l'europeu de Budapest, la primera gran cita del nou cicle olímpic. Després d'un estiu complicat i d'haver de seguir els Jocs de Rio des de casa, la gimnasta vallesana, de 22 anys, ha sabut trobar la motivació necessària per continuar la seva carrera esportiva amb el somni de competir en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. La retirada de la veterana lleonesa Carolina Rodríguez, que sí que va ser a Rio, ha suposat un estímul per a la catalana, que ha assumit el rol de nova líder de la rítmica estatal.

L'objectiu de mínims en aquest europeu és un lloc entre les 24 primeres, que assegura una plaça per a la pròxima cita continental. En tot cas, Natalia no amaga que li agradaria repetir la quinzena posició de l'europeu de Minsk 2015, probablement en la millor actuació de la seva carrera esportiva. “Em trobo més o menys al mateix nivell que a Minsk, o sigui que puc acabar en una posició similar. També podria guanyar-me una plaça per alguna final per aparells”, ressalta. Des que va encetar la temporada en el Gran Premi de Marbella, el primer cap de setmana d'abril, la terrassenca ha dibuixat una trajectòria clarament ascendent i ha obtingut molt bons resultats en les dues últimes competicions, la copa d'Espanya a Guadalajara, en què va dominar en tots els aparells, i la copa del món de Sofia, amb un quart lloc en el cèrcol. Precisament, aquest exercici és el que té més apamat perquè en la resta –pilota, maces i cinta– ha preparat noves coreografies per aquest curs. De totes maneres, Natalia admet que aquest europeu presenta moltes incògnites. “Hi ha un nou codi de puntuació i els jutges s'hi han d'adaptar. També hi ha moltes gimnastes noves o d'altres que abans rebien molt bones notes i ara no tant. En definitiva, intentaré fer els exercicis tan bé com pugui perquè la resta ja no depèn de mi”, sentencia. Tot i les baixes de la campiona i la subcampiona olímpiques, Margarita Mamun i Yana Kudryavtseva, Natàlia aposta pels nous valors de la rítmica russa, Aleksandra Soldatova i les germanes bessones Dina i Arina Averina, com a grans favorites a les places d'honor.

Amb García Timofeeva, completen l'equip espanyol les joves de 19 anys Sara Llana, que competirà en tres aparells, i Polina Berezina, que només participarà en la cinta.

LA FRASE

S'està aplicant un nou codi de puntuació i hi ha molts dubtes amb les notes dels jutges
Natalia García
gimnasta del CGR sant cugat

Reyes i Prades, en l'equip júnior

A més de Natalia García, en l'europeu de Budapest també hi competiran dues joves gimnastes catalanes de 14 anys, integrants de l'equip espanyol en categoria júnior: Emma Reyes (EGR Lloret CE) i Judith Prades (CER Pratenc). La competició comença demà amb els conjunts júnior i la qualificació de les sèniors amb els aparells de cèrcol i pilota. Dissabte es faran els exercicis de maces i cinta, i diumenge, les finals per aparells i les dels equips júnior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)