Més esport

Hoquei en línia

final de la lliga

Treball i talent per al triplet

Hoquei en línia. El Rubí Cent Patins femení va guanyar la final de la lliga elit i va completar un triplet històric amb la copa i la lliga europea en uns frenètics 32 dies de competició

L'equip femení del Rubí Cent Patins ha culminat un triplet històric que ha aconseguit en 32 dies de somni, en què ha guanyat la copa femenina, la lliga europea i la lliga elit estatal. Ho ha assolit en la primera temporada que es podia aconseguir ja que enguany s'ha disputat la primera edició de la competició europea. L'èxit ha estat espectacular per a unes jugadores i un tècnic, el txec Michal Simo, que han treballat molt i han mostrat el seu talent en cada competició. Pel que fa a la formació de l'equip femení, el president, Albert Margarit, explica: “Està format per gent que fa diversos anys que és al club; no totes s'han format al planter, potser són la meitat, i la resta han vingut d'altres clubs de Catalunya. Aquest any teníem el reforç d'una jugadora que tornava a casa després d'haver estat un temps jugant en un equip de Madrid, i va venir una jugadora nord-americana a ajudar-nos en el segon tram de la temporada.”

El primer títol va ser el de la copa femenina, i també van guanyar un títol els nois. Tots dos equips van repetir el doblet que havien fet feia un any. A les instal·lacions de l'AE Sant Andreu, del 13 al 16 d'abril, el Cent Patins va superar el Panteras de Valladolid en la semifinal (4-3) i en la final va derrotar el Tres Cantos de Madrid (4-0). Dues setmanes després, del 28 al 30 d'abril, les vallesanes van debutar en la lliga europea a la localitat francesa de Ris-Orangis. El president del Cent Patins explica que eren una incògnita la competició i la majoria de rivals, però sabien que tenien un equip competitiu. Després d'una complicada fase de grups en què van ser segones, es van enfrontar en la semifinal al Valladolid i el van vèncer (2-1) en els penals, un contra el porter des del mig camp, i en la final es va imposar al conjunt amfitrió, Les Phénix, per 6-4.

El dissabte 6 de maig va començar la final de la lliga elit i novament el Cent Patins es va trobar el Valladolid. Va guanyar el primer dels tres partits previstos (2-3), i una setmana més tard, el dissabte 13, va tenir la primera ocasió per ser campió però va perdre a casa (2-3). El tercer partit i definitiu es va jugar el diumenge 14, va guanyar clarament (5-1), va aconseguir el títol i va completar el triplet.

Des del planter

El president del Cent Patins explica que el seu club és modest i que el seu pressupost pot ser una quarta part del dels altres equips que lluiten pels títols. Aquesta temporada tenen tretze equips en competició i uns cent trenta jugadors, sense comptar l'hoquei escolar. Albert Margarit manifesta: “El nostre model és apropar l'hoquei en línia a les famílies i als nens, i ho fem a través de l'escola.” A banda dels equips de competició, el Cent Patins és a les escoles, ensenya el seu esport de manera divertida i organitza lligues a la ciutat entre diferents escoles. El club vol crear una cultura de l'hoquei i que després el nen o la nena pugui decidir si va a jugar amb ells. El treball amb la base va donant fruits i en aquesta campanya els equips aleví i juvenil estan classificats per al campionat d'Espanya, i en els catalans l'equip infantil va guanyar el títol, i el juvenil i l'aleví van pujar al podi.

LA COPA

Ho va iniciar tot, va guanyar el Tres Cantos i va revalidar el títol de l'any passat

LA LLIGA EUROPEA

Era la primera edició i va derrotar l'amfitrió, el Ris-Orangis francès, en la final

LA LLIGA ELIT

Va ser el tercer títol, i va arribar en la final contra el vigent campió, el Valladolid
Temporada 2016/17
Copa femenina
Campió
Lliga europea femenina
Campió
Lliga elit femenina
Campió
Els títols de l'equip femení
Lliga elit femenina
2
(2013/14 i 2016/17)
Copa femenina
3
(2013/14, 2015/16 i 2016/17)
Lliga europea femenina
1
(2016/17)

EL PROTAGONISTA

Des del principi de la temporada vam tenir molt bones sensacions amb les noies. Estem molt contents, és el primer cop que aconseguim una cosa d'aquesta magnitud
El secret dels tres títols? Jo crec que és el treball i el talent de les jugadores
Aquest any hem tingut un equip molt competitiu, un grup ben compenetrat i amb un nivell altíssim, i això ha fet que a poc a poc hagin sortit els títols
La nostra filosofia principal és treballar amb la base. Fa anys que ho estem fent com a model de club i està funcionant
Som un club modest. Sempre estem intentant lluitar, tot i les nostres mancances, per ser a dalt
Albert Margarit
PRESIDENT DEL RUBÍ CENT PATINS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)