Esport i política

Dues seus d’una tacada

Olimpisme. El COI decideix escollir de forma simultània les seus dels Jocs del 2024 i el 2028, amb París i Los Ángeles com a úniques candidates

Tal com es preveia, els membres del Comitè Olímpic Internacional (COI) van decidir ahir modificar les regles del joc i acceptar la possibilitat de l’elecció simultània de les seus dels Jocs Olímpics d’estiu del 2024 i el 2028. Perquè això passi les dues ciutats candidates pel 2024, París i Los Ángeles, s’han de comprometre per escrit i públicament abans de l’elecció del 13 de setembre a Lima que acceptaran ser la seu dels Jocs en tots dos casos. El president del COI, Thomas Bach, i el vicepresident John Coates van respondre a totes les preguntes, a la vegada que intentaven convèncer els membres de l’organisme de la bondat del sistema i els instaven a “no perdre una oportunitat d’or”. Bach va repetir fins a la sacietat que es tractava de decidir sobre el futur pròxim i en cap cas el futur més llunyà, i que la mesura s’acceptava per una sola vegada i que el que passi d’aquí a deu anys en el món i en el COI no estava en discussió. Després de la decisió, els alcaldes de Los Angeles, Eric Garcetti, i de París, Anne Hidalgo, van pujar a l’escenari per agrair als membres del COI haver estat totes dues elegides.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)