Tennis

Tennis

Obert dels EUA

Una final sense història

Marc i Feliciano López no poden fer res davant el domini de Jean-Julien Rojer i Horia Tecau i es queden a les portes del títol de l’obert dels Estats Units (6-4 i 6-3)

El jugador català va perdre tres vegades el seu servei

Marc i Feliciano López, onzens favorits, es van quedar a les portes del títol de l’obert dels Estats Units en perdre la final contra la parella formada per l’holandès Jean-Julien Rojer i el romanès Horia Tecau (6-4 i 6-3). Amb un campió i un finalista olímpics a cada costat de la xarxa –Marc López i Tecau, respectivament–, el partit va tenir poca història gràcies a la consistència de la parella guanyadora, que va resoldre el tràmit per la via ràpida en menys d’una hora i mitja de joc.

Per al jugador català, aquesta és la tercera derrota en una final de Grand Slam. Les dues anteriors van ser, la temporada 2014, també en l’obert dels Estats Units i en el Roland Garros, totes dues amb Marcel Granollers com a parella. La seva única victòria en un Grand Slam va arribar en el Roland Garros de l’any passat, ja amb Feliciano López com a company.

El servei, la clau

El d’ahir era el tercer partit entre les dues parelles. La igualtat en el balanç –una victòria per a cada parella– i la trajectòria en el torneig americà feien preveure una final molt més disputada. A l’hora de la veritat, però, el domini de la parella vencedora, campiona a Wimbledon 2015, va ser gairebé absolut. I això que el partit no va començar malament per als dos López. Amb 3-3 en el marcador, van aconseguir un trencament –l’únic del partit– i aconseguien avantatge. La reacció de Rojer i Tecau, però, no es va fer esperar. En el joc següent, amb el català en el servei, el recuperaven i empataven el partit. Un segon trencament, també amb Marc López servint, arribava en el desè joc, en el qual guanyaven el set.

El segon set encara va tenir menys història. Les dues parelles el van començar defensant el seu servei, però un altre cop Marc López, molt inconsistent ahir amb el seu servei, cedia l’avantatge als seus rivals en el quart set (3-1). Els López van tenir dues pilotes de trencament en el joc següent, però no van saber aprofitar-les i Rojer i Tecau es van posar tres jocs per davant (4-1). En aquell moment tenien una ratxa de set jocs a favor dels vuit últims. En la resta del set en van fer prou blindant el seu servei. En el novè joc els arribava la primera oportunitat de guanyar el partit i el torneig. No van tardar a avançar-se 40-0. Els dos López van aconseguir salvar les dues primeres pilotes de partit, però a la tercera Tecau va sentenciar amb una volea des de la xarxa.

Stephens i Keys protagonitzen avui una final inesperada

Madison Keys (15), de només 22 anys, i Sloane Stephens, que en té 24, jugaran avui la final inesperada de l’obert dels Estats units. Feia 15 anys, des que es van enfrontar les germanes Williams per discutir el títol, que el partit decisiu no el disputaven dues jugadores nord-americanes. El ple històric de tennistes locals, a més, s’ha produït en les semifinals, fet que no succeïa des del 1981. Només hi ha un duel previ, amb triomf de Stephens a Miami el 2015.

En la primera semifinal, Stephens, rocosa i que viu el moment més dolç de la seva carrera, va sobreviure a l’agressivitat innata de Venus Williams, que als 37 anys completa una temporada excepcional i que pretenia accedir a la seva tercera final de Grand Slam del curs. Stephens, 83a de la WTA però que va arribar a ser onzena en una etapa anterior, es va imposar per 6-1, 0-6 i 7-5. La vencedora va reaccionar quan perdia per 4-5 en el tercer set signant quatre punts inversemblants amb recuperacions increïbles que van deixar tocada la favorita. Keys, per la seva banda, va derrotar amb molta més comoditat Coco Vandeweghe per 6-1 i 6-2 en un exercici d’autoritat sense concessions. La tennista d’Illinois va sortir com una piconadora i va guanyar 20 dels 24 punts disputats, amb onze cops guanyadors. Quartfinalista el 2015 a Wimbledon –Stephens hi va arribar el 2013–, Keys afrontarà la seva primera final de Grand Slam accentuant la progressió intermitent que ha tingut des que treballa amb Lindsay Davenport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)