Tennis

Primer títol català per a Tita Torró

Tennis. La jugadora del CT Barcino va guanyar la final femenina del campionat de Catalunya, que es tanca avui

Maria Teresa Tita Torró va afegir el seu nom al palmarès del campionat de Catalunya absolut trofeu memorial Joan Margets i Ferrer, després de ser la campiona femenina de la 110a edició disputada aquesta setmana a les instal·lacions del Club Tennis Girona amb el seu triomf en la final contra Laura Pous 6-4 i 6-3. Les dues caps de sèrie del torneig es van jugar el títol en un partit que en tot moment es va veure amenaçat per la pluja, amb cel ennuvolat. La tennista del CT Barcino, natural de Villena, va dur sempre la iniciativa en el marcador i quan li va caldre va prémer l’accelerador. La primera i segona favorita van eliminar divendres en semifinals l’olotina Júlia Payola i la blanenca Marina Bassols –totes dues del RCT Barcelona–, respectivament, en dos sets (6-0, 6-2 i 7-5, 6-1).

La direcció del torneig va programar les semifinals del quadre masculí a la mateixa hora que la final femenina, per reduir les possibilitat de pluja durant el joc. Els favorits Roberto Carballés i Albert Montañés no van tenir tampoc problemes per accedir a la final, que es disputa aquest migdia (12 h) en directe per Esport3, en el darrer partit oficial de Montañés. Els dos caps de sèrie del torneig masculí van superar Nikita Tatyanin i Ferran Ventura per 6-1, 6-2 i 6-0, 6-2.

El partit pel títol enfrontarà Montañés, que vol acomiadar-se amb un títol català després d’arribar a ser el 22è del rànquing ATP i haver guanyat sis títols individuals i dos en dobles; i el jugador canari resident a Granada que juga el torneig pel RCT Barcelona. És el 109è del rànquing i els seus millors resultats el 2017 són el triomf a Monerbio i Cortina, la final a l’Acqua Dolomia Tennis Cup i les semifinal a Nova Caledònia.

HOMES

Roberto Carballés i Albert Montañés juguen la final masculina avui al migdia (12 h)