Esports de muntanya

Rècord i triomf per a Jornet

Curses de muntanya. Núria Picas, segona als 110 km de Cavalls del Vent a l’Ultra Pirineu

Kilian Jornet va tornar a meravellar, en aquest cas a la marató de l’Ultra Pirineu, disputada ahir amb sortida i arribada a Bellver de Cerdanya. Jornet va cobrir els 45 kilòmetres de distància al Parc Natural del Cadí-Moixeró en un temps de tres hores, 44 minuts i 28 segons, rècord de la prova –l’anterior era de 4:01:58 de l’any passat–. El francès Nico Martin va creuar la meta un minut i mig després, com a segon classificat. Tercer va ser el nepalès Bhim Gurung (3 hores, 46 minuts, 52 segons). Pel que fa a la marató femenina, Laura Orgué va ser segona després de 4 hores i 25 minuts i 17 segons de cursa, i darrere de la neozelandesa Ruth Croft (4:19:10). La grega Glykeria Tziatzia va ser tercera amb un temps de 4 hores, 32 minuts i 8 segons.

A Cavalls del Vent, de 110 quilòmetres amb sortida i arribada a Bagà, Núria Picas, que corria a casa, va ser segona amb un temps de 14:41:45, darrere de Maire Maiora (14:22:19). En homes, el primer va ser Pablo Villa després de 12 hores i 30 minuts de cursa, seguit de Dmitri Mitjaev.

A la cursa vertical disputada la nit de divendres, Jan Margarit, de Matadepera, va ser el guanyador i el primer a arribar al refugi Niu de l’Àliga (38:18) després de protagonitzar un duel amb Pere Rullan, segon a 26 segons, en els cinc quilòmetres de recorregut, amb 860 metres de desnivell. En femení, la millor va ser Clàudia Sabata (48:24). Gisela Carrion va ser segona.