Atletisme

Kipchoge, sense rècord

Atletisme. El kenyà va imposar-se sota la pluja en la marató de Berlín però es va quedar a 34 segons de la marca de Kimeto, en un mal dia per a Bekele i Kipsang

El kenyà Eliud Kipchoge es va imposar ahir en la marató de Berlín (2h03:31), però es va quedar a 34 segons del rècord del món del seu compatriota Dennis Kimeto, aconseguit al mateix circuit el 2014.

Kipchoge havia anunciat la seva intenció d’atacar el rècord del món, però no era l’únic que ho volia fer. També hi aspiraven el seu compatriota Wilson Kipsang i el llegendari etíop Kenenisa Bekele. La pluja no només va deslluir la cursa sinó que va perjudicar sobretot Bekele, que odia córrer sota l’aigua i que va acabar abandonant.

Kipsang, en veure’s fora de la lluita per la victòria, també va decidir plegar. L’únic que va plantar cara a Kipchoge va ser el seu jove compatriota Guy Adole, que va resistir el ritme del vencedor fins al quilòmetre 40. El parcial en el quilòmetre 30 era d’1h27:24, el mateix que Kimetto quan va batre el rècord del món. A sis quilòmetres del final, Adole, que no entrava en cap aposta i que va enlluernar en la seva primera marató, va atacar inesperadament. Kipchoge va resistir i va rematar al final però la marató s’havia convertit en una cursa tàctica i el rècord va quedar lluny de l’abast de Kipchoge, que el dia 6 de maig va completar la distància en 2h00:25 en el projecte Breaking 2 de la marca Nike.

La vencedora en la categoria femenina va ser Gladys Cherono (2h20:23). La vallenca Marta Galimany (FC Barcelona) va estrenar-se en la distància amb una marca de 2h34:16 i el 12è en la classificació femenina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)