Waterpolo

Waterpolo

El campió sense ombra

Dissabte comença la lliga amb l’Atlètic Barceloneta, que ha guanyat les últimes dotze edicions, amb tot a favor per renovar l’hegemonia

Sabadell, Terrassa, Medi, Sant Andreu, Mataró i Barcelona, lluita secundària

Creix la diferència entre el dominador del waterpolo estatal, l’Atlètic Barceloneta, i la resta d’equips al mateix temps que s’equiparen les forces i augmenta la igualtat a la zona mitja alta de la taula. Amb aquesta sensació comença dissabte una nova edició de la divisió d’honor, enguany lliga Premaat.

Des de fa més d’una dècada l’Atlètic Barceloneta domina la lliga i res fa preveure que el curs de la història canviï aquesta temporada. Els mariners han intentat millorar les seves prestacions amb vista als reptes continentals i han incorporat un dels emblemes del club: Felipe Perrone. El jugador hispanobrasiler enceta la seva tercera etapa com a mariner i arriba procedent del Jug Dubrovnik, amb qui va guanyar la lliga de campions el 2016. Precisament, Perrone va ser el director d’orquestra del bloc mariner que el 2014 es va convertir en el campió d’Europa i ha tornat per intentar que l’equip continuï entre els conjunts més potents del continent. Els de Chus Martín han completat el capítol de reforços amb Josip Vrlic, també amb passat mariner i campió d’Europa, i el jove egarenc Alvaro Granados. Per contra, a la piscina de Sant Sebastià no hi haurà dos dels referents dels últims temps: Marc Roca i Marc Minguell.

I mentre l’Atlètic Barceloneta té recursos per intentar tornar a entrar a la fase final de la lliga de campions i optar al tron, els demés clubs confeccionen plantilles tan competitives com les realitats econòmiques dels seus clubs els ho permeten. L’Astralpool Sabadell i el CN Terrassa, segon i tercer a la lliga regular anterior, haurien de continuar a la part alta. Els sabadellencs han perdut tres jugadors i ho han compensat amb les altres de David Carrasco i el neerlandès Johannes Muller, ambdós provinents del Rubí. Tanmateix, Carrasco serà baixa uns dos mesos perquè va rebre un cop a l’ull durant el partit de la lliga de campions i li han hagut de posar una placa de titani. Precisament, en aquesta fase del torneig europeu, els vallesans van causar una bona impressió.

D’altra banda, el CN Terrassa de Dídac Cobacho s’ha quedat sense un dels joves valors –Álvaro Granados–, però ha recuperat a Sergi Mora, procedent d’Hongria. I continua comptant amb l’experiència de jugadors de la talla del porter Iñaki Aguilar, Ricard Alarcón, Jordi Pérez i Francesc Sánchez que comparteixen vestidor amb joves talentosos com Bernat Sanahuja, un dels artífex de la bona trajectòria de la selecció espanyola, que es va penjar la medalla de plata al campionat d’Europa juvenil al setembre.

Per fer ombra als vallesans hi haurà tres equips barcelonins: el Mediterrani, el Sant Andreu i el CN Barcelona. Els de Sants s’han reforçat amb Marc Minguell, amb experiència contrastada en esdeveniments de màxim nivell, i que els ha de servir per fer un salt de qualitat i millorar la vuitena posició del curs passat. També han fitxat el golejador Víctor Flores i el porter croat Toni Popadic. A més, Mirko Blazevic serà el nou entrenador. El CN Barcelona ha patit nombrosos canvis i s’espera que Toni Esteller torni a treure el màxim rendiment del bloc. El golejador Joel Esteller continuarà sent un dels referents a l’aigua. Mentre que Dani Ballart també confia que els canvis que ha fet al Sant Andreu serveixin per fer un nou pas endavant. Els andreuencs han incorporat Alberto Barroso, Mathieu Peisson, Pedro Vergara, Max Pugibet, Mario Tenorio i Nico Sanchón. L’altre equip català que hauria d’estar a la zona mitja alta és el Quadis Mataró. Els de Beto Fernández mantenen la columna vertebral de la temporada passada i han fitxat un dels veterans de la competició: German Yañéz. El jugador va ser un dels més destacats a la primera fase de l’Euro Cup que els mataronins han jugat a Hongria recentment.

La participació catalana es completarà amb el Molins i el Catalunya que també han fet força canvis a les plantilles amb la voluntat de no haver de passar tantes angoixes per assegurar-se la permanència. L’Echeyde canari, el Navarra i el Canoe madrileny són els altres equips de la divisió d’honor.

Lliga divisió d’honor
Des de 1966 a 1975 CN Barcelona
Des de 1976 a 1979 CN Montjuïc
Des de 1980 a 1983 CN Barcelona
Des de 1984 a 1986 CN Montjuïc
1986/87 CN Barcelona
1987/88 i 1989/90 CN Catalunya
1990/91 CN Barcelona
De 1991/92 a 1993/94 CN Catalunya
1994/95 i 1996/97 CN Barcelona
1997/98 CN Catalunya
1998/99 i 1999/00 Canoe
2000/01 Atlètic Barceloneta
2001/02 CN Barcelona
2002/03 Atlètic Barceloneta
2003/04 i 2004/05 CN Barcelona
2005/06 a 2016/17 At. Barceloneta

Un nou torneig internacional

La LEN ha impulsat una nova competició de seleccions estatals, l’Europa Cup, que es jugarà durant la temporada i en la qual participaran els principals combinats continentals. La primera fase del torneig masculí es jugarà entre el 15 i el 18 de febrer en tres escenaris diferents. El grup A a Hongria amb França, Espanya, Romania i Georgia; el B a Croàcia amb Sèrbia, Grècia, els Països Baixos i Turquia; i el C a Itàlia amb Montenegro, Rússia i Alemanya. Els equips classificats disputaran una final a vuit. En categoria femenina el debut serà entre l’1 i el 4 de febrer. El grup A jugarà a Espanya amb els Països Baixos, Rússia, França i Croàcia i el B a Grècia amb Hongria, Itàlia, Alemanya i Turquia. En aquest cas la fase final serà en format final a sis. El torneig serà compatible amb la resta de competicions de clubs i de seleccions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)