Tennis

Tennis

Masters 1000 de Xangai

Ramos agafa embranzida

Tennis. El mataroní supera Carreño i es planta als vuitens del Masters 1.000 de Xangai, l’escenari fetitxe on fa dos anys ja va derrotar Federer

El mataroní Albert Ramos es va convertir ahir en el primer jugador que, cronològicament, va accedir als vuitens de final del Masters 1.000 de Xangai. El 25è de l’ATP es va desfer de l’onzè, l’asturià Pablo Carreño (7), per un doble 7-5. Ramos, que havia perdut en els dos enfrontaments previs contra l’asturià establert a Barcelona, retroba el fil dels resultats i les bones sensacions després d’un període més tebi. Carreño segueix de ple en la lluita per accedir a la copa Masters, tot i que la derrota, evidentment, no li fa cap favor. És novè en la classificació del 2017 l’any de la seva consagració definitiva. Sigui com vulgui, el rival de Ramos sorgirà del duel que afrontaran avui el sud-africà Kevin Anderson (11) –subcampió en l’obert dels EUA– i l’alemany Jan-Lennard Struff. “Dos grans servidors”, recalca el català.

Ramos havia perdut en la primera eliminatòria dels dos tornejos precedents a Tòquio i Chengdou i en l’obert dels Estats Units va superar una eliminatòria. Ja és curiós que a Xangai hagi progressat amb solvència tenint en compte que la pista asiàtica és una de les més ràpides del circuit. Especialista en terra batuda, el català va fer un primer semestre excepcional que el va catapultar més amunt que mai en l’ATP. Es va arribar a situar en el lloc dissetè de la classificació mundial el maig passat. Finalista contra Rafa Nadal en el Masters 1.000 de Montecarlo, el seu resultat més prestigiós, va seguir afermant l’ascensió que havia protagonitzat el 2016 quan es va plantar als quarts de Roland Garros superant Milos Raonic. Sobre l’argila francesa va fer un salt qualitatiu que ha sabut mantenir el 2017.

EL PROTAGONISTA

Ha estat complicat contra un rival molt bo que passa un gran moment. Estic molt content amb la victòria
Albert Ramos

Nadal i el canvi de pilota

Rafa Nadal, recentment campió a Pequín i primer cap de sèrie a Xangai, debutarà avui en els setzens contra el nord-americà Jared Donaldson (56è). El manacorí ha fet els dos últims dies sessions lleus d’adaptació perquè va admetre que ha hagut d’afluixar. També va parlar de la dificultat d’un canvi de pilotes. Les del torneig de Pequín eren de la marca Head i les de Xangai són Dunlop. “Sempre he defensat que en les gires s’hauria d’utilitzar la mateixa pilota”, va dir el manacorí.

Un dia per emmarcar

Albert Ramos no oblidarà mai el torneig de Xangai, perquè l’any 2015 hi va consumar la proesa de derrotar Roger Federer. En aquell moment, a més, el mataroní ocupava el lloc 70è en el rànquing i va esmicolar totes les apostes en un duel a tres sets. En els vuitens va cedir contra el francès Jo-Wilfried Tsonga. Ramos i Federer s’han enfrontat fins ara en dues ocasions (1-1). A Wimbledon 2012, el suís, el millor jugador sobre herba, va infligir un triple 6-1 al tennista català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)