Futbol sala

Futbol sala

Il·lusions retrobades

Futbol sala. El Barça torna a Europa dos anys després amb la voluntat de recuperar el tron on va seure el 2012 i el 2014

Ja fa més de dos anys de la decepció del Barça a Lisboa. El conjunt que dominava a Europa, l’aleshores campió de la UEFA Futsal Cup, es veia superat pel Kairat en la final de la màxima competició continental. Aquella derrota suposava el primer any en blanc d’un equip que havia encadenat quatre temporades guanyant-ho pràcticament tot. Era el primer símptoma de la fi del cicle de més èxit del club.

Avui, després de tres temporades sense aixecar cap títol i un rentat de cara gairebé total –només queden Sedano, Aicardo, Sergio Lozano, Dyego i Ferrão d’aquell equip que va caure a Lisboa–, el Barça torna a Europa. El conjunt que dirigeix Andreu Plaza s’enfronta avui (18 h) amb el Györ hongarès en el primer partit de la Main Round, la fase inicial de la competició. Els tres primers classificats del grup passaran a l’Elit Round i d’allà en sortiran els quatre participants de la final four. “No pensem en res més que a guanyar els tres partits i quedar primers de grup”, considera el brasiler Ferrão, conscient que la primera posició de grup dona el privilegi de ser cap de sèrie en el sorteig de la propera fase de la competició.

L’Era Pack Churdim txec (demà, 18 h) i el Luparense italià (dissabte, 20.30 h) són els altres dos rivals d’un grup en què el Barça és favorit. “Amb permís del Luparense, que és un rival que estaria donant guerra a la part alta de la lliga espanyola i que és l’actual campió d’Itàlia”, avisa Andreu Plaza, el tècnic del Barça, que només té la baixa de Sergio Lozano. A Europa no es juga com en les competicions espanyoles: “Els equips van més al límit i els àrbitres europeus són bastant permissius. Hem de canviar el xip i ser conscients d’això”, analitza Ferrão. El Györ, que avui analitza el Barça, ja té les consignes ben apreses.

El conjunt blaugrana, que es retroba amb les il·lusions que genera la màxima competició europea, busca des d’avui un lloc en la propera fase de la UEFA Futsal Cup.

Un vell conegut al davant

El Barça inicia avui la Main Round contra el Györ hongarès. A la banqueta rival hi debuta un vell conegut; l’etern capità i l’home que va aixecar la primera UEFA Futsal Cup a Lleida amb el braçal aferrat al braç, Javi Rodríguez. Precisament, fa poc més d’un mes, el Barça es va veure les cares, en les semifinals de la copa Catalunya, amb La Unión de Santa Coloma, dirigida per Javi Rodríguez, que fa quatre dies ha fet el salt internacional. Aleshores, el Barça no va tenir problemes per superar un equip de la segona B. L’etern capità intentarà, des de la banqueta, canviar el desenllaç d’aquell matx, ara des de la banqueta del Györ.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)