Tennis

tennis

copa Masters

Goffin sorprèn Nadal

Tennis. El manacorí va aixecar quatre pilotes de partit, però va claudicar. En dobles, Granollers i Dodig van perdre en dos sets contra els números 1

Rafa Nadal no va poder assumir el ritme frenètic de la bola del belga David Goffin i va claudicar per 7-6 (5), 6-7 (4) i 6-4 en dues hores i 38 minuts en el seu debut en aquesta edició de la copa Masters.

Serè i virtuós amb els paral·lels i superior en els ràpids intercanvis, el belga va fer la primera queixalada al partit quan va superar el servei de Nadal en el tercer joc (1-2). Amb molt d’esforç, el manacorí va recuperar el break en el sisè joc (3-3) i va millorar sensacions en el marc d’un duel revolucionat pels cops més plans i els angles que obria Goffin i en què el principal argument del balear era el seu servei, sobretot a la zona central. Nadal es va ennuegar amb el servei en l’onzè joc (5-6). El vertigen va tenallar Goffin, que va encaixar el segon trencament amb una doble falta (6-6). Malgrat tot, es va endur el desempat per 5-7.

Cada vegada més inspirat amb el revés, el belga va aprofitar la seva primera pilota de break del segon set amb una dreta creuada sobre el segon servei de Nadal (3-5). Goffin va estovar poruc el seu joc quan podia tancar el partit amb el seu servei i Nadal es va exhibir també amb el seu revés rendibilitzant la velocitat inferior (4-5). El balear va salvar una pilota de partit en el desè joc (5-5). Goffin va guanyar el seu servei (5-6). El balear, tossut, va aixecar un 0-40 i tres pilotes de partit més (6-6) i va igualar el compromís en el desempat (7-4). Goffin va aprofitar per fi les seves oportunitats en el tercer acte i es va endur merescudament el partit. Nadal va acabar el duel amb molèsties en el seu maltractat genoll.

Contra els números 1

Marcel Granollers i Ivan Dodig van iniciar ahir amb una derrota reversible el seu camí en la copa Masters de dobles. Els seus botxins van ser els primers favorits, el polonès Lukasz Kubot i el brasiler Marcelo Melo, que van ser superiors i es van imposar per 7-6 (2) i 6-4 en una hora i 34 minuts. El català i el croat van malbaratar dues pilotes per trencar en el primer acte i en van salvar una altra. En un context de màxima igualtat i poques oportunitats es va arribar al desempat. Kubot i Melo van prémer de seguida l’accelerador i es van avançar per 4-0, amb dos punts esgarrapats sobre el servei rival que al cap i a la fi van ser decisius (7-2). La primera parella del rànquing ATP va trencar el partit gràcies a un break en el quart joc i va avançar per un contundent 4-1. Però el català i el croat van fer un cop de puny per fi segellant un break salvador en el setè joc (1/4) i van igualar (4-4). La reacció, però, no servir de res perquè en el desè joc i amb 5-4, el polonès i el brasiler van furgar en la ferida. En el primer partit Bob i Mike Bryan, campions quatre vegades, van derrotar l’escocès Jamie Murray i el brasiler Bruno Soâres per 7-5, 6-7 (3) i 10-8. Neutralitzant un break en contra amb dos trencaments, els Bryan es van apoderar del primer set (7-5). Murray i Soâres van igualar, però els nord-americans van sentenciar en el desempat.

GRUP BORIS BECKER
(5) Cilic - (8) Sock No abans 15 h
(2)Federer - (3) Zverev No abans 21 h
Jugador vict.-der.
(2) Federer 1-0 (2-0)
(3) Zverev 1-0 (2-1)
(5) Cilic 0-1 (1-2)
(8) Sock 0-1 (0-2)
GRUP PETE SAMPRAS
(6) Dimitrov - (4) Thiem 6-3, 5-7, 7-5
(7) Goffin - (1) Nadal 7-6, 6-7, 6-4
Jugador vict.-der.
(7) Goffin 1-0 (2-1)
(6) Dimitrov 1-0 (2-1)
(1) Nadal 0-1 (1-2)
(4) Thiem 0-1 (1-2)
GRUP ELTHING-HAARHUIS
Kont. / Peers - Rojer / Tecau 13 h
Herb. / Mahut - Kont./ Peers No abans 19 h
Jugadors vict.-der.
(8) Harrison / Venus 1-0 (2-0)
(6) Herbert / Mahut 1-0 (2-1)
(3) Rojer / Tecau 0-1 (1-2)
(2) Kontinen / Peers 0-1 (0-2)
G. WOODBRIDGE-WOODFORDE
Bryan / Br. - Murray / Soâres- 7-5,6-7,10-8
Kubot / Melo - Dodig / Granollers 7-86 6-4
Jugador vict.-der.
(1) Kubot / Melo 1-0 (2-0)
(5) Bryan / Bryan 1-0 (2-1)
(4) Murray / Soâres 0-1 (1-2)
(7) Granollers / Dodig 0-1 (0-2)

Primer triomf d’un búlgar en la història del torneig

En el primer partit de la jornada del grup Pete Sampras d’individuals, el búlgar Grigor Dimitrov va superar l’austríac Dominic Thiem per 6-3, 5-7 i 7-5 i va segellar el primer triomf d’un búlgar en les 48 edicions de la història del torneig. El primer set es va decantar del costat de Dimitrov perquè en el sisè joc (4-2) va aprofitar una de les tres pilotes de trencament de què va disposar en el primer acte. Thiem, que va cometre una doble falta en aquest joc decisiu, va jugar molts punts amb el seu segon servei –un escarransit 37 per cent en el set inicial– i això el va penalitzar. Va reviscolar en el segon parcial amb un trencament, però no va rematar la remuntada en el tercer. Amb 5-4 i servei, Dimitrov va estar a dos punts del triomf, però el seu rival va reaccionar (5-5) quan tot semblava dat i beneït. El búlgar, però, s’hi va rebel·lar amb caràcter guanyant dos joc seguits. Malgrat tot, el set sumat sempre relativitza la negativitat de la derrota en el context d’una lligueta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)