Natació

Natació

Belmonte guanya dos ors en l’Open de Catalunya

Natació. La badalonina es va imposar en els 400 m lliure i els 200 m estils. Lidon Muñoz va fer el rècord del campionat en els 50 m lliure

La gran protagonista de la primera jornada de l’Open de Catalunya va ser la campiona olímpica i mundial Mireia Belmonte, que va guanyar dues proves. La badalonina de l’UCAM Fuensanta es va imposar en els 400 m lliure amb 4:15.57 i en els 200 m estils amb 2:17.47. Mireia Belmonte també va disputar la final dels 200 m esquena i va acabar en la quarta posició.

La recent campiona d’Europa, Jessica Vall, va ser una altra de les estrelles de la natació catalana i estatal que estan presents en el campionat de Catalunya absolut i júnior que es disputa fins diumenge a les instal·lacions del CN Terrassa. La barcelonina del CN Sant Andreu va guanyar els 100 m braça amb 1:08.67 i va disputar dues finals més, aconseguint la quarta posició en els 200 m estils i la vuitena en els 50 m lliure. El primer rècord del campionat el va aconseguir la castellonenca Lidon Muñoz (CN Sant Andreu), que va guanyar els 50 m lliure amb un registre de 25.74 superant l’anterior marca que datava del 2001 per una centèsima.

Àfrica Zamorano va aconseguir dues medalles, la d’or va arribar en el relleu 4x100 m lliure amb el CN Sant Andreu, mentre que en individual va ser segona en els 200 m estils amb 2:18.00. La barcelonina va nedar quatre finals individuals i també va ser quarta en els 400 m lliure, sisena en els 100 m papallona i setena en els 100 m braça.

En la categoria masculina el mallorquí Marc Sánchez (CN Sabadell) va aconseguir la victòria més ajustada en imposar-se al nedador local Albert Puig (CN Terrassa) per només tres dècimes en els 200 m estils. En les proves de relleus que van tancar la primera jornada el CN Sant Andreu es va imposar en el 4x100 m lliure femenins amb 3:50.32, mentre que en la mateixa prova masculina el guanyador va ser l’equip de la federació espanyola amb 3:24.90.