Waterpolo

La sisena consecutiva

L’Atlètic Barceloneta va renovar l’hegemonia en la competició malgrat l’oposició del Terrassa, que va plantar cara fins al tercer quart

El jugador mariner Alberto Munarriz, autor de quatre gols ahir, va ser escollit millor jugador

terrassa 8 barceloneta 13

CN TERRASSA:Iñaki Aguilar, Bernat Sanahuja (3), Sergi Mora, Óscar Aguilar, Fran Sánchez, Oriol Rodríguez i Pericas -equip inicial-, Alarcón (2), De la Fuente, Roberto (1), Jordi Pérez, Galeev (2) i Albacete.ATLÈTIC BARCELONETA:Linares, Granados (2), Josip Vrlic (1), Larumbe, Fran Fernández (1), Tahull i Famera (2) -equip inicial-, Munarrariz (4), Paul (2), Perrone, Mallarrach (1) i Alejandro Bustos..PARCIALS:3-2, 1-3, 2-4 i 2-4.ÀRBITRES:Teixidó i Gómez.PÚBLIC:Uns 300 espectadors a la piscina Acidalio Lorenzo de Santa Cruz de Tenerife.

Malgrat el bon paper en la final i l’esforç enorme per intentar omplir de dubtes la plantilla més potent de les que participen en les competicions espanyoles i una de les millors del panorama continental, el CN Terrassa no va poder canviar el desenllaç de la copa i l’Atlètic Barceloneta va renovar l’hegemonia i es va convertir en el primer equip de la història que encadena sis títols –en total n’acumula catorze.

Els vallesans van saltar a la piscina disposats a dificultar la victòria als mariners. No es van rendir quan l’Atlètic Barceloneta es va avançar ben aviat gràcies als gols d’Álvaro Granados i Martín Famera i van respondre amb tres gols consecutius –Sanahuja, Aguilar i Galeev– i van acabar el primer parcial dominant per la mínima (3-2). Tampoc es van arronsar després del gol del navarrès Alberto Munarriz i Ricard Alarcon va tornar a situar el Terrassa, molt efectiu en les accions de superioritat, al davant en el marcador (4-3) a l’equador del segon parcial. Encara que els de Chus Martín van arribar al descans guanyant (4-5), els vallesans es van resistir a deixar escapar el fil del partit i Bernat Sanahuja va establir les taules just després del parèntesi (5-5). A partir d’aquí, el Terrassa va desaprofitar un parell d’atacs mentre que els mariners van apujar una mica la intensitat i van obrir una escletxa definitiva (5-8). Alberto Munarriz va transformar un penal, Fran Fernández va anotar el seu gol i el jove Niko Paul també va batre Iñaki Aguilar i al tècnic David Cobacho no li va quedar més remei que demanar un temps mort per frenar la sagnia. Donat Galeev va escurçar la diferència (6-8), però no va poder canviar la dinàmica perquè el conjunt barceloní va replicar amb els gols de Munarriz, a les acaballes del tercer quart, i de l’olotí Blai Mallarach, en l’inici de l’últim parcial (6-10), que van evitar que el Terrassa es tornés a ficar a la final i es trobés en disposició de discutir el tron al campió.

Els mariners no es van confiar i van mantenir la intensitat al mateix temps que els vallesans es van desinflar i no van poder seguir el ritme del rival, amb una banqueta més àmplia, i la final va quedar sentenciada quan l’exjugador del Terrassa Álvaro Granados va obrir un forat insalvable de cinc gols (7-12).

Era la quarta final que disputaven els vallesans i encara tenen l’assignatura pendent d’estampar el seu nom al palmarès. En la mateixa situació que el Terrassa s’hi troben el Canoe, que ha disputat cinc finals sense recompensa; el Sant Andreu, tres; i el Poblenou i el Mataró, una.

En el pol oposat s’hi troba l’Atlètic Barceloneta. No havia guanyat cap títol en les tretze edicions disputades el segle passat i va estrenar el caseller el febrer del 2000. Des de llavors s’ha convertit en una màquina de sumar títols. Ahir va afegir la catorzena copa i, a més, Alberto Munarriz, que va acabar el partit amb quatre gols, va ser escollit el jugador més valuós de la final per segon any seguit.

CAMPIONATS GUANYATS
Atlètic Barceloneta 14 títols
CN Barcelona 8 títols
CN Catalunya 6 títols
CN Sabadell 3 títols
CE Mediterrani 1 títol
Últimes finals
A. Barceloneta 2017/18
A. Barceloneta 2016/17
A. Barceloneta 2015/16
El Terrassa ha fet un bon plantejament, en la segona meitat hem posat una marxa més i ens hem pogut escapar
M. Linares
port. barceloneta
Hem fet el partit que volíem, hem fet una gran copa. Ells estan acostumats a aquests partits
Dídac Cobacho
entrenador cn terrassa

El pitjor

Nom i Cognom

Text per explicar qui ha estat el pitjor del partit

El millor

Nom i Cognom

Text per explicar qui ha estat el millor del partit

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)