Esports de muntanya

Desestimats els recursos dels atletes russos

Olimpisme. El TAS rebutja els requeriments de 47 esportistes i tècnics russos contra el COI per la decisió de no convidar-los als Jocs

El Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) va anunciar ahir, a PyeongChang, que desestima els recursos presentats per 47 esportistes i tècnics russos contra la decisió del Comitè Olímpic Internacional (COI) de no convidar-los als Jocs. La suspensió del Comitè Olímpic Rus per la corrupció del sistema antidopatge al seu país farà, doncs, que en els jocs d’hivern que es van inaugurar ahir només puguin participar, sota bandera neutral, una selecció d’esportistes russos convidats pel COI. Els demandants davant el TAS argumentaven que mai han estat implicats en la violació de les regles antidopatge. “En les seves decisions, el comitè ha considerat que el procés creat pel COI per establir una llista d’invitació d’esportistes no podia ser descrit com una sanció, sinó com una decisió d’elegibilitat”, va explicar Matthieu Reeb, el secretari general del TAS, a la sala de conferències del centre de premsa de PyeongChang.

A Rússia no agrada la decisió

Mentre el Comitè Olímpic Internacional (COI) va donar la benvinguda a la decisió presa pel TAS perquè “dona suport a la lluita contra el dopatge”, a Rússia la notícia es va rebre d’una manera ben diferent. El ministre d’Esports d’aquell país, Pável Kolobkov, va respondre amb contundència: “Evidentment, els esportistes i tots nosaltres considerem injusta aquesta decisió. A ells no els permetran de participar en els Jocs de PyeongChang sense cap causa justificada. Estudiem diverses variants d’actuació en l’àmbit jurídic”, va etzibar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)