Futbol sala

Futbol sala

Reclama el tron

Ricardinho, considerat un dels millors jugadors de tots els temps, vol aixecar avui contra Espanya el seu primer gran títol de seleccions

L’arribada de Ricardinho a l’Inter el 2013 va canviar la dinàmica perdedora de l’equip

L’etiqueta i la condició de favorit sempre són termes subjectius, però hi ha pocs dubtes sobre el fet que Ricardinho (Inter Movistar) sigui un dels millors jugadors de la història del futbol sala europeu, a l’altura dels grans mites brasilers. El portuguès, de 33 anys, ho ha guanyat absolutament tot amb el Movistar. No només destaca per ser un jugador determinant en els grans partits, sinó també per una tècnica extraordinària. Això fa que els seus highligts a Youtube siguin vertaders menús degustació per als seguidors de les seves filigranes, que avui intentarà completar el desafiament que té pendent, alçar un gran títol amb la selecció de Portugal. El rival en la final de Ljubljana (Eslovènia), serà Espanya (20.45 h, D Max), que ha guanyat set dels nou europeus que s’han disputat. Amb tot, els portuguesos arriben al partit en el seu millor moment i Ricardinho, màxim golejador (6), no està sol. André Coelho, Pedro Cary i Bruno Coelho són, en aquest sentit, uns escuders de luxe per a la figura del Movistar, que en els quarts de final va arribar als 21 gols en els europeus, superant el rècord històric del llegendari jugador rus Eremenko.

A banda de les seves grans qualitats –driblatge, xut, associació, posició i intuïció– Ricardinho també brilla per la seva humilitat, a diferència del seu compatriota Cristiano Ronaldo. Nascut en una barriada de Porto, el jugador va veure com, en deu anys, la seva família es quedava sense res després d’un incendi que va calcinar la casa on vivia. Al Porto, quan s’iniciava en el futbol, no el van voler perquè no era prou alt, i aleshores la carretera meteòrica de Ricardinho es va començar a forjar sobre el ciment de les pistes del seu país. A les files dels modestos Gramidense i Miramar va començar a enlluernar tots aquells que el veien. Això li valer fer el salt al Benfica, on ho va guanyar tot: lligues, copes i una UEFA Futsal Cup. Sorprenentment, se’n va anar al Japó, però el país i la lliga se li van fer petits. El 2013 Ricardinho va acceptar l’oferta José María García, l’alma mater de l’Inter, que feia anys que anava rere el portuguès. Ricardinho va canviar la història moderna del club madrileny, que feia quatre anys que no aixecava cap títol, i des de llavors ha estat un vertader malson per al FC Barcelona.

En la final d’avui, els dos blaugrana de la selecció espanyola, Adolfo i Marc Tolrà, hauran de fer-li front un cop més.

Precedents.
Espanya i Portugal ja es van enfrontar en la final de l’europeu del 2010, disputada a Debrecen (Hongria). En aquella final va ser decisiu el jugador de Santa Coloma de Gramenet Javi Rodríguez, autor d’un dels gols (4-2).
21
gols
que ha marcat Ricardinho en la seva participació en els últims campionats d’Europa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)