Esquí

Bjoergen fa més gran la llegenda

Jocs d’hivern. Amb la plata d’ahir, és qui més medalles ha guanyat en uns Jocs d’hivern

La sueca Charlotte Kalla va ser la primera campiona olímpica a Pyeongchang a guanyar la prova d’esquiatló d’esquí de fons, en la qual la noruega Marit Bjoergen, que va ser segona, va millorar, amb 37 anys, la seva pròpia plusmarca absoluta de medalles olímpiques hivernals. Bjoergen va guanyar el seu primer trofeu olímpic fa 16 anys, a Salt Lake City. Quatre anys després, va repetir a Torí, en ser segona en els 10 quilòmetres. A Vancouver va aconseguir tres ors, una plata i un bronze; i a Sotxi, tres ors. La noruega ha esdevingut la més llorejada en uns Jocs, amb 11 medalles olímpiques. En la cursa d’ahir, Charlotte Kalla va entrar destacada, després d’atacar dos quilòmetres i mig abans de la meta. La seva fuetada va provocar la selecció definitiva, en la qual Bjoergen va imposar la seva veterania.

D’altra banda, l’alemany Andreas Weillinger va guanyar l’or en salts de trampolí, a la rampa curta. Wellinger va sumar 259,3 punts, 8,2 més que el noruec Johann Andre Forfang. Un altre noruec, Robert Johansson, va ser bronze. En biatló, l’alemanya Laura Dahlmeier, que en els últims campionats del món va aconseguir cinc medalles d’or, va guanyar en la prova d’esprint sobre 7,5 quilòmetres. Amb un ampli marge, de 24.2 segons, Dahlmeiner va superar la noruega Mart Olsbu, que va ser plata, i la txeca Veronika Vitkova, bronze. En patinatge de velocitat, Lim Hyojun, de 21 anys, va donar la primera medalla d’or a Corea del Sud, en guanyar la final dels 1.500 metres en pista curta, marcant un nou rècord olímpic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)