Esquí

El Campionat de Catalunya d'sprint passa per Tavascan

L’estació es converteix en la protagonista de les proves de la FEEC

L’Estació d’Alta Muntanya de Tavascan ha acollit aquest dissabte, 10 de febrer, el campionat de Catalunya d’sprint organitzat per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró.  Roger Esteve (CE Solsonès) s’ha proclamat campió de Catalunya d’sprint, superant en la final a Xavier Palahi (CE Cerdanya Skimo Team). Esteve ha aconseguit una avantatja de 30 segons a meta, completant el circuit en 3 minuts i 9 segons.

Per a la FEEC, l’sprint de Tavascan “ha estat un cita històrica, ja que ha sigut el primer cop que es celebrava un campionat de Catalunya de l’especialitat”. El circuit dissenyat pels tècnics ha comptat amb un primer tram de zetes, seguit d’un tram a peu molt explosiu, un tram amb pells, una ràpida baixada per portes de gegant i una secció en patinador abans de creuar la meta. La qualitat de la neu, que no ha parat de caure durant tot el dia, ha afegit un punt de duresa i espectacularitat a l’sprint.

El primer campionat de Catalunya d’sprint de la FEEC ha comptat amb un total de 30 participants. Una bona xifra, segons la FEEC, tenint en compte que es tracta d’una disciplina que actualment només practiquen els esquiadors de muntanya orientats a la competició. La majoria dels participants s’han concentrat en les categories júnior i cadet, que representen el futur de l’esquí de muntanya.

La categoria cadet ha sigut la que ha aplegat més participants, principalment en la categoria masculina. El guanyador ha estat Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà), amb un temps de 3 minuts i 6 segons. Ferrer ha estat el més ràpid entre tots els corredors al campionat i és un dels noms de l’esquí de muntanya a seguir en els propers anys. El subcampionat cadet ha sigut per Albert Pérez (CE La Xiruca Foradada). La tercera plaça ha sigut per Lluc Coll (CE Banyoles).

Núria Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) ha estat la guanyadora de la categoria cadet femenina, amb un temps de 4 minuts i 30 segons. La segona a meta ha sigut Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) i la tercera Aina Monné (AE Mountain Runners del Berguedà).

En categoria júnior masculí, Albert Artís (UEC Cornellà) s’ha proclamat campió de Catalunya, amb un temps de 3 minuts i 19 segons. El segon classificat ha estat Guillem Farriol (UE Matadepera) i el tercer Guillem Guillaumes (Ski Club Camprodon).

En categoria júnior femení, el campionat de Catalunya l’ha guanyat Paula Sellol (La Molina Club d’Esports), marcant un temps final de 4 minuts i 9 segons, superant a la meta per només un segon a Júlia Massagué (UE Vic), que ha estat segona.

La prova també s’ha obert als més joves. Han participat tres corredors en categoria infantil: Aina Garreta (CE La Pobla de Segur), única noia; i Berenguer Gascó (AE Mountain Runners del Berguedà) i Jan Monné (AE Mountain Runners del Berguedà), en nois.

L’sprint és una disciplina relativament nova i substitueix al que era anteriorment la prova de relleus. Es realitza en un petit circuit que dura entre 4 i 6 minuts, amb un desnivell de 60 metres. Es comença en una zona plana, després es passa a un sector de zetes (o conversions). Al següent tram els participants es treuen els esquís i superen una pujada. Després es tornen a posar els esquís i seguidament realitzen un descens amb portes (similar a un slalom). L’arribada normalment és en lleugera pujada amb pas patinador.

La Cursa Alt Pallars–Certascan obrirà la copa FEEC Ferrino d’esquí de muntanya per equips
Demà iumenge 11 de febrer, l’Estació serà on comenci a rodar la 34a Copa FEEC Ferrino d’Esquí de Muntanya per equips amb la Cursa Alt Pallars-Certascan.

El recorregut més llarg de la cursa, el sènior masculí, arribarà fins al Pic de la Coma del Forn (2.683 metres), amb 13,5 quilòmetres de distància i 2.000 metres de desnivell positiu. Les categories sènior femení, júnior, cadet i popular faran 8,5 quilòmetres i 1.200 metres positius.

El tret de sortida de la cursa es donarà a les 9h del matí des del refugi de la Pleta del Prat i la prova Alt Pallars-Certascan compta amb trams d’aresta, pel que caldrà portar obligatòriament arnès i cinta dissipadora. Les inscripcions es formalitzen a través del lloc web de la FEEC.

La 34a Copa FEEC Ferrino d’Esquí de Muntanya està conformada per tres proves aquesta temporada: l’Alt Pallars-Certascan, aquest 11 de febrer; la Travessa de la Serrera, l’1 d’abril; i el Ral·li d’Esquí de muntanya del CEC, el 8 d’abril.

Els participants optaran als premis en metàl·lic que es repartiran entre els cinc primers classificats de les categories absolutes masculina i femenina, i que aniran des dels 500€ per als guanyadors fins als 100€ pels cinquens classificats.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)