Esquí

Debuta el català d’esprint

Esquí de muntanya. Roger Esteve va guanyar la primera edició d’aquesta modalitat, que es va disputar a l’estació de Tavascan

Roger Esteve (CE Solsonès) va guanyar la primera edició del campionat de Catalunya d’esprint que es va disputar dissabte a l’estació d’alta muntanya Tavascan Pleta del Prat. Va ser una cità històrica, ja que va ser el primer cop que es va fer un campionat català d’aquesta especialitat. La prova s’hauria d’haver disputat a la Molina el desembre passat però la falta de neu el va ajornar.

Roger Esteve va aconseguir la victòria en imposar-se en la final a Xavier Palahí (CE Cerdanya Skimi Team). Esteve va completar el circuit en 3:19 i va superar Palahí per trenta segons de diferència.

El campionat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya va reunir trenta participants, la majoria de les categories júnior i cadet. La victòria en júnior masculí va ser per a Albert Artís (UEC Cornellà), que va fer un temps de 3:19. El títol català cadet masculí el va guanyar Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà), amb un temps de 3:06. Ferrer va ser el més ràpid entre tots els participants del campionat i és un dels noms de l’esquí de muntanya a seguir els propers anys.

La millor noia va ser Paula Sellol (La Molina Club d’Esports) que va guanyar la categoria júnior femenina amb un temps de 4:09. La categoria cadet la va guanyar Núria Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) amb 4:30.