Més esport

Tercera final de Castellet

Surf de neu. Va fer la cinquena millor puntuació de la qualificació (71.50). De matinada, ha disputat la lluita per les medalles

Queralt Castellet es va classificar ahir per a la seva tercera final olímpica consecutiva en la prova de migtub, prevista per a la matinada passada. La rider sabadellenca va fer la cinquena millor puntuació (71.50) de les 24 participants, de les quals només 12 accedien a la final. “Soc optimista. Cal ser positiva”, explicava Castellet sobre les seves possibilitats de pujar al podi de la prova.

La catalana va fer una primera baixada sense riscos, va ser neta en les seves maniobres i va assolir una altitud mitjana de 2,6 metres. La puntuació aconseguida ja va ser la definitiva, atès que en la segona baixada, malgrat que va començar millor, va tenir una caiguda en la part final que la va deixar amb només 45.50 punts. Castellet va competir amb un casc blau en què hi havia recollits els missatges de suport que ha rebut a través de les xarxes socials.

La nord-americana Chloe Kim es va endur la millor puntuació, amb un espectacular 95.50 aconseguit en la segona baixada. Recentment, en la prova de la copa del món que va guanyar a Snowmass, Castellet va superar set de les onze rivals que haurà tingut aquesta matinada. Aquest és el tercer cop que es classifica per a la final olímpica en quatre participacions. El primer cop, a Vancouver 2010, no va poder disputar la final perquè va perdre el coneixement en una caiguda que va tenir durant l’escalfament previ. A Sotxi, fa quatre anys, va acabar onzena després d’haver superat la qualificació amb la segona millor puntuació.

A més de Castellet tres surfistes més hauran disputat aquesta matinada, la seva tercera final consecutiva: la xinesa Jiayu Liu, que ahir va acabar segona (87.75) i va ser quarta el 2010; la nord-americana Kelly Clark, bronze tant a Vancouver com a Sotxi, i la francesa Sophie Rodriguez, cinquena a Vancouver 2010.

Finalistes
1a Chloe Kim (EUA) 95.50
2a Jiayu Liu (Xina) 87.75
3a Haruna Matsumoto (Japó) 84.25
4a Maddie Mastro (EUA) 83.75
5a Queralt Castellet 71.50
6a Xuetong Cai (Xina) 69.00
7a Sena Tomita (Japó) 66.75
8a Emily Arthur (Austràlia) 66.50
9a Sophie Rodriguez (França) 65.00
10a Mirabelle Thovex (França) 64.25
11a Kelly Clark (EUA) 63.25
12a Arielle Gold (EUA) 62.75
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)