Esports de muntanya

Benvinguda al bon temps

Curses de muntanya. El Trail Cap de Creus obre les MISSIONx3 amb 1.200 participants i triomf de David Adan i Rosa Navarro en la marató

La setena edició del Trail Cap de Creus va coincidir, ahir, amb el primer dia de bon temps de la primavera, en l’estrena del circuit MISSIONx3, la cita de referència de la temporada d’estiu que es completa amb les curses de Camprodon i la Pobla de Lillet. Roses va ser l’escenari d’una festa de benvinguda, en què no va faltar la música en directe en la recollida de dorsals d’abans-d’ahir, amb 1.200 participants per a les distàncies Marató, Trail i, la gran novetat de l’edició del 2018 del circuit de curses i habitual en les cites que organitza Klassmark, Express.

44 km i 2.200 metres de desnivell positiu tenia el recorregut més llarg, de què els vencedors van ser David Adán i Rosa Navarro. L’encarregat d’obrir el ball va ser Samuel Dávila, escapat en solitari per coronar el castell de Sant Salvador de la Verdera amb dos minuts d’avantatge respecte de Gerard Morales (BUFF) i Adán (Inverse). L’abandó de Dávila obria un duel a dos, amb Morales liderant la cursa al quilòmetre 27, sortint de Cadaqués i tres minuts de marge sobre Adán i cinc sobre Ignasi Riuró (Esports Maverick), que s’afegia a la festa. Un lapsus de Blacky Homer en el descens, a la base de cap de Norfeu en direcció a la cala Montjoi i a menys de 10 quilòmetres de l’arribada va servir el triomf en safata a David Adán, que va coronar el pla de les Gates i es va llançar fins a Roses per guanyar amb tres minuts menys que Riuró, retirat de la cursa fa un any. Gerard Morales va ser finalment tercer i, en dones, Rosa Navarro (Tuga Outdoor Team) va fer bons els pronòstics, liderant la marató des de l’inici i augmentant el marge respecte d’Ona Sociats i Anca Salcudean, segona i tercera.

En la distància Trail (23 i 1.200), Edu Hernández (Salomon) i Mireia Pons (Inverse) van dominar la primera cursa del programa des de l’inici, mentre que l’emoció va arribar amb la Express (12 i 600), amb només 6 segons entre Roger Gómez (Trafach Bikes) i Ferran Balcells (Santpedor), primer i segon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)