Més esport

Nan torna a competir, amb triomf i rècord

Triatló. “La idea és agafar ritme”, va dir l’olotí, que va guanyar la mitja marató de la Garrotxa amb 1h09:39

“M’he entrenat tot l’hivern. L’any passat ja vaig córrer la mitja marató de Vic i llavors ja volia tornar però em vaig lesionar al genoll després de tant temps sense competir i vaig estar un mes aturat”, va dir ahir Nan Oliveras (Olot, 1993), l’endemà d’aconseguir el triomf i el rècord de la 24a edició de la mitja marató de la Garrotxa. L’olotí, bronze en el campionat del món sub-23 i amb múltiples títols catalans i estatals, no va córrer l’any passat per un assumpte familiar. Ara el seu objectiu és tornar a entrar en el circuit internacional. “La idea és tornar a l’ITU, encara soc jove i vull tornar a agafar punts. Sí que a l’estiu m’agradaria provar un mig ironman, però l’objectiu és tornar a la distància esprint i olímpica”, assenyalava l’olotí, que després de tres mesos de volum va voler posar-se a prova amb un dorsal en la cursa que ja va guanyar fa sis anys en el seu debut en la distància. “Volia fer-la una mica més suau, però quan vaig veure que tenia el rècord a prop en la segona meitat em vaig esprémer una mica més”, argumentava amb referència al temps que va fer (1h09:39), el més ràpid de les 24 edicions d’una cursa que entrega un pernil a cadascun dels inscrits.

Nan Oliveras disputarà aquest diumenge un dels deu mil més ràpids del país, la cursa dels Bombers de Barcelona, i després participarà en el triatló de mitja distància a Marbella en la modalitat de relleus amb Aleix Espargaró, que recorrerà els 90 km de ciclisme, mentre que l’olotí farà els sectors de natació (1.800 m) i cursa a peu (mitja marató). “La idea és anar competint cada setmana i agafar ritme de competició, que al final l’agafes competint perquè entrenant és més difícil”, va afirmar Nan, que va acabar amb una mitjana de 3:18 el quilòmetre.

Manel Deli (Manresa) va ser segon amb 1h13:41, 22 segons menys que el gironí Jordi Rabionet. Anna Rovira va ser la 38a en la general amb 1h28:21 i millor en la categoria femenina, el podi de la qual el van completar Martina Rocco i Katherine J. Chaplin. La cita atlètica va superar els 600 participants, incloent-hi els de la cinquena cursa popular de 10 km, que van guanyar Guillem Fernández (JAB Berga) amb 34:39 i María Rodríguez amb 39:10.