Rugbi

Això és el rugbi ‘cava'

La USAP passa per sobre del Tolosa en la seva segona cita de la història a Barcelona

Després de mesos de patiment i disgustos, l'afició catalana va gaudir del millor partit de l'equip en els últims temps

USAP: Taumalolo (S. Taofifenua, 76'), Guirado (Terrain, 57'), Castex (Schuster 57'), Charteris, S. Taofifenua (Tchale Watchou, 54'), Strokosch (Leo, 54'), Guiry, Narraway, Cazenave (Melé, 39'), Hook, Plante, Maifi, Marty (Piukala, 44'), Sid (Haughton, 36') i Hume.


TOLOSA: Steenkamp (Poux, 56'), Tolofua, Johnston (Matanavou, 69'), Lamboley (Millo, 56'), Maestri (Nyanga, 53'), Picamoles, Dusautoir, Galan, Burgess (Lacombe, 63'), McAllister, Huget, Fritz, Jauzion (Beauxis, 38'), Clerc i Poitrenaud (Doussain, 59').


Com si d'una fórmula màgica es tractés, el retorn de la USAP a Barcelona va servir perquè els de Perpinyà completessin el seu millor partit des del 9 d'abril del 2011, dia en què van derrotar, al mateix escenari, el Toló en els quarts de final de la copa d'Europa. Després d'una perillosa travessia pel desert, els aficionats vinguts de tot el Rosselló es van haver de fregar els ulls davant l'exhibició dels catalans contra el seu etern rival, el Tolosa, en la cinquena jornada del Top 14. La victòria va ser inapel·lable, però això no va ser el més rellevant. L'equip va jugar una primera part de cinema, al més pur estil del rugbi champagne, versió catalana. L'exhibició va deixar el Tolosa, campió de lliga i botxins de la USAP en la final de la copa d'Europa del 2009, sense capacitat de resposta.

Durant la primera part, no sabem si per l'encís de Barcelona o pel treball de Marc Delpoux, la USAP va donar pistes de quin equip pot arribar a ser si s'ho proposa. El primer cop que Sid, una bala fins que es va lesionar, va entrar en acció ja va ser per escapolir-se de tothom i clavar la pilota a la línia de marca. Tot i que l'all black McAlister intentar controlar el joc dels occitans, aquests es van veure sobrepassats per les accions de David Marty pel centre; la direcció de Cazenave i Hook; la velocitat del mateix Sid, la col·locació i atreviment insòlit de Gavin Hume, i l'empenta d'una davantera en què va excel·lir el jove del planter Sebastien Taofienua i l'experimentat escocès Strokosch.

El quart d'hora català

Aquests quinze minuts, coneguts històricament per la rauxa que imprimeix l'equip durant moments puntuals del partit, van ser ahir devastadors per al Tolosa. Bertrand Guiry (25'), Gilhem Guirado (29') i Strokosch (38') van penetrar amb facilitat en la zona de marca gràcies a la velocitat de circulació de la pilota, a l'empenta dels homes grans i a la feina bruta dels pilars. Les melés, les touch i els mauls improvisats eren tots dominats pels catalans contra un rival que arribava a Barcelona envalentit després de clavar una pallissa al Clermont (62-13) en la jornada anterior.

Si ahir en la prèvia recordàvem que l'USAPTolosa és el més semblant a un Barça-Madrid, la sensació que tenien els visitants era la d'estar rebent una pallissa de l'estil del 5-0 al Camp Nou de fa dos anys. En la segona part, el Tolosa va tenir sort amb els problemes físics de Sid i Cazenave i el canvi de David Marty, ja que aquests tres jugadors els havien torturat sense pietat en els primers 40 minuts. El partit es va igualar, però abans una errada monumental dels actuals campions del Top 14 la va aprofitar Haughton per clavar el 32-6. El públic cridava d'emoció. Era possible que la USAP, a punt de baixar la temporada passada, fos capaç d'humiliar un dels gegants continentals?

La resposta era evident perquè tot i que el joc es va equilibrar i tot i que l'occità Clerc va fallar l'assaig més fàcil de tota la seva trajectòria, els de Perpinyà van continuar assetjant la línia de marca i haurien pogut sumar una victòria encara més àmplia si l'àrbitre els hagués concedit una marca de davantera que semblava clara (62') i Hook hagués estat una mica més encertat en els xuts.

Al final la USAP no tan sols va sumar el segon triomf en el Top 14 de manera brillant, sinó que es va endur el punt de bonificació que li permet avançar fins al setè lloc.

Estic satisfet, han vingut uns 9.000 espectadors més que a l'Aimé Giral. No es pot comparar amb l'altre perquè era copa d'Europa
Hauria estat una jornada excel·lent si no hagués estat per la dolorosa mort del nostre xòfer
Paul Goze
PRESIDENT DE LA USAP
Ha estat un gran partit. Hem treballat el vídeo i els hem sorprès. En la segona part hem patit
Marc Delpoux
ENTRENADOR DE LA USAP
MARCADOR: 0-3 (2') McAlister. 5-3 (4') Sid. 5-6 (9') McAlister. 8-6 (12') Hook. 13-6 (25') Guiry. 15-6 (25') Hook. 20-6 (29') Guirado. 25-6 (38') Strokosch. 27-6 (38') Hook. 32-6 (43') Haughton. 34-6 (34') Hook. 34-11 (47') Assaig de càstig. 34-13 (47') McAlister. 34-18 (68') Nyanga. 34-20 (68') McAlister. ÀRBITRE: Jérôme Garces. Targeta groga a Fritz (62'). PÚBLIC: 23.000.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)