Hoquei sobre herba

La política de fitxatges del Polo indigna el Terrassa

Hoquei sobre herba. El trencament de relacions dels vallesans amb el club de la Diagonal marca el començament del campionat de lliga

El fitxatge de Xavi Lleonart del CD Terrassa per part del RC Polo ha enterbolit l'inici de la lliga que celebra la primera jornada avui, sempre que les inclemències meteorològiques no ho evitin. La junta directiva vallesana va decidir trencar les relacions amb els barcelonins, segons va expressar en un comunicat: “El club expressa el seu desacord amb la política de fitxatges de caire professional, en un esport amateur, i més en una situació de crisi econòmica com l'actual, ja que permet que els clubs que la practiquen, com és el cas del Polo, s'aprofitin sense cap esforç de la tasca realitzada a les nostres escoles.” El Terrassa lamenta que els de la Diagonal “no hagin valorat les conseqüències que, amb la seva actuació, poden originar tant en les relacions entre els dos clubs, com en la unitat dels clubs catalans”. Finalment, exigiran el pagament dels drets de formació del jugador i també volen deixar el jugador al marge del conflicte i li recorden que sempre tindrà les portes obertes.

L'hegemonia a prova

L'Atlètic de Terrassa ha dominat el campionat de lliga amb molta autoritat l'última dècada, en la qual gairebé no ha trobat oposició. Els grocs s'han adjudicat vuit de les últimes deu lligues i les darreres quatre de manera consecutiva. La revàlida es presenta complicada. L'Atlètic ha tingut baixes importants, mentre que els rivals s'han reforçat. A més, el format de la competició recupera el tradicional –després dels equilibris de l'últim curs per culpa dels Jocs Olímpics–, i caldrà veure qui en surt beneficiat. Enguany, els dotze equips s'enfrontaran a doble volta i el campió es decidirà en un play-off.

L'Atlètic ha tingut set baixes, la més important, la del gran capità Santi Freixa. Sense cap mena de dubte, un contratemps difícilment reparable. El Polo també perd peces interessants com ara Gabi Dabanch i Kiko Fàbregas, que ha reemplaçat amb Lleonart, el motiu de la discòrdia amb el Terrassa. L'Egara, no exempt de baixes, ha recuperat Edi Tubau. El cinquè representant català en la màxima categoria de l'hoquei sobre herba estatal, el Júnior, que la temporada passada va ascendir, intentarà no passar angoixes per conservar la categoria.

El Club de Campo, que ha fitxat tres jugadors que es van penjar l'or amb Alemanya en els últims Jocs Olímpics (Fuerste, Korn i Deecker), és un dels equips cridats a fer la murga a l'Atlètic.

Alternativa al Club de Campo?

La divisió d'honor femenina també podria viure un canvi de cicle. La fuga de jugadores estrangeres de la lliga estatal i la retirada d'esportistes importants podrien canviar el guió de les últimes temporades, en les quals el Club de Campo ha aixecat el títol. La Real Societat es presenta com la principal alternativa a les madrilenyes, encara que al conjunt català del Polo, tercer en les dues últimes edicions, tampoc se l'ha de descartar. L'Egara, quart els dos últims anys, i el CD Terrassa, darrer campió abans de la tirania del Club de Campo, ha perdut peces importants que intentaran reemplaçar amb jugadores de la casa. L'Atlètic de Terrassa i el Júnior completen la nòmina de representants catalans en la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)