Esport i política

jocs 2017

Suport del Congrés a Tarragona 2017

Política esportiva. La cambra fa una declaració institucional de suport explícit als Jocs Mediterranis en un moment de dubtes en què s'ha arribat a valorar endarrerir-los un any

El Congrés dels Diputats va aprovar dimarts una declaració institucional de suport als Jocs Mediterranis Tarragona 2017 amb el suport de tots els portaveus dels grups parlamentaris. El text destaca la importància de Tarragona 2017 i insta “totes les administracions públiques, i en especial el govern d'Espanya, a dur a terme les accions necessàries de caràcter econòmic i administratiu que garanteixin l'èxit dels Jocs i reforcin la projecció internacional del nostre país”. L'octubre del 2013 el Parlament de Catalunya també va aprovar per unanimitat una moció per reafirmar el compromís de la Generalitat i la resta de forces polítiques.

La declaració aixeca la moral perquè arriba en un moment de dubtes i incertesa. La Cadena SER va assenyalar dimarts que el comitè organitzador es plantejava fins i tot endarrerir els Jocs fins al 2018, perquè el govern en funcions encara no ha aportat els diners promesos –nou milions–. El coordinador general, Javier Villamayor, va admetre que tenien l'obligació de preveure diversos escenaris però va reiterar l'aposta pel 2017.

L'alcalde de Tarragona i president del comitè organitzador dels Jocs Mediterranis, Josep Fèlix Ballesteros, va agrair “que tots els partits polítics amb representació hagin donat suport a la declaració, que ben segur donarà una forta empenta. Hem de valorar enormement que en un moment d'incertesa política i amb un govern en funcions el Congrés es posicioni.” El president del COE, Alejandro Blanco, va agrair el gest i ha definit aquesta declaració institucional com “un nou impuls cap a l'èxit de Tarragona 2017”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)