Esports de muntanya

Prohibit competir amb la senyera

Curses de muntanya. Arrenquen una cinta amb la senyera a Pau Capell en el mundial de Trail de Portugal

Pau Capell va ser onzè en el mundial de Trail Running, organitzat per la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) a Braga (Portugal), i va contribuir al segon lloc per equips aconseguit per la selecció espanyola. El corredor de Sant Boi de Llobregat, però, va ser notícia per un desagradable incident que va ocórrer en un dels avituallaments i que s'ha conegut gràcies a un vídeo que ahir va començar a circular per les xarxes socials. Una persona de la qual només se sent la veu demana a un assistent [Biel Ràfols, assistent habitual en els avituallaments de la corredora Núria Picas] que li tregui una cinta amb la senyera que Capell porta enganxada a l'equipament: “Biel, treu-li la bandera de Catalunya. Arrenca-l'hi”, diu en castellà. L'assistent ho prova, però finalment li amaga la senyera dins de la samarreta. “En aquell moment vaig dir que no me l'arrenquessin i em van fer cas, però en el següent avituallament me la van tallar amb unes tisores. Em vaig emprenyar una mica, la veritat”, va explicar ahir el corredor a Vilaweb . Capell va continuar la cursa a Braga i en el següent avituallament (km. 50) li van tallar la senyera amb unes tisores malgrat que és una bandera constitucional.

Capell és un reconegut atleta de muntanya que sol creuar la meta de les curses en què participa enarborant la senyera estelada. Així ho va fer l'estiu passat quan va arribar com a vencedor a la meta de la TDS, una de les curses del programa de l'Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)