Esport i política

política

esports

Garcia Albiol refusa el CSD

Política esportiva. El senador i coordinador del Partit Popular català era un dels candidats a ser el secretari d'estat per a l'Esport, però va assegurar que vol seguir defensant des de Catalunya els catalans que se senten espanyols

El senador i coordinador general del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, va refusar ocupar la secretaria d'estat per a l'Esport, que implica també ser el president del Consell Superior d'Esports (CSD), en substitució de Miguel Cardenal, que va plegar fa uns dies. El president del govern, Mariano Rajoy, havia estat un dels impulsors de la proposta i el ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, li havia ofert el càrrec. L'exalcalde de Badalona no el va acceptar per poder seguir defensant els catalans que se senten espanyols, segons va dir ell mateix en una piulada en el seu compte de Twitter: “La defensa dels catalans que ens sentim espanyols a Catalunya requereix la meva presència i dedicació. Ara aquest es el meu compromís i el compliré.” Garcia Albiol va enllaçar aquesta piulada amb un enllaç en què el seu nom sortia com un dels candidats al càrrec.

En aquesta llista de candidats a presidir el CSD hi ha exesportistes com ara Miriam Blanco, campiona olímpica de judo a Barcelona 92 i senadora del PP per Alacant, i Theresa Zabell, doble campiona olímpica de vela 1992 i 1996, i ara eurodiputada popular. I també responsables d'esports autonòmics, com ara Pablo Zalazar, de la comunitat de Madrid, i José Ramón Lete, director d'esports de la Xunta de Galícia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)