Atletisme

Atletisme

Mechaal, suspès per la IAAF, es perdrà l'europeu

Atletisme. La suspensió és cautelar fins que l'Agència Espanyola Antidopatge resolgui l'expedient que li va obrir en considerar que es va saltar tres controls, acusació que ell nega

La Federació Espanyola d'Atletisme va confirmar ahir que el palamosí Adel Mechaal ha estat suspès cautelarment per la federació internacional (IAAF) fins que l'Agència Espanyola Antidopatge resolgui l'expedient que li va obrir per no estar localitzat tres vegades seguides per passar controls de dopatge, un fet que ja va estar a punt de costar-li la presència en els Jocs Olímpics de Rio. La suspensió impedirà al fondista català disputar diumenge el campionat d'Europa de cros a Chia (Itàlia), prova en què aspirava a repetir el tercer lloc aconseguit fa un any a Hyères (França). En aquella ocasió, l'actuació de Mechaal, a més, va ser decisiva perquè la selecció espanyola guanyés el títol per equips.

L'atleta va voler precisar en un comunicat la seva situació: “Aquesta suspensió és cautelar i tot i que no podré participar en l'europeu no és una sanció per dopatge.” Mechaal va rebre a la tarda per correu electrònic la comunicació per part de la IAAF de la seva suspensió provisional en competicions internacionals en espera de la resolució de l'expedient disciplinari que té obert. L'agència espanyola li va obrir l'expedient el 24 d'octubre. Mechaal el va impugnar qüestionant la competència de l'entitat per dur-lo a terme i per entendre que no era l'autoritat que havia de procedir a tramitar-lo. També va recusar l'àrbitre escollit. “El 4 de novembre, davant les diverses qüestions plantejades per la meva part, l'àrbitre va decidir retornar l'expedient a l'agència. Des d'aquell dia i fins avui, quan he obert el correu electrònic, no he sabut res més de l'expedient”, va afegir l'atleta.

Mechaal també nega que se'l pugui acusar de saltar-se tres controls en un termini de dotze mesos. “La prova és que la IAAF em va informar que el control del 16 de juliol era el primer que m'hauria saltat i els altres suposadament són del desembre del 2015 i del gener del 2016, o sigui anteriors.”

L'atleta, que aquesta temporada s'ha traslladat a Madrid per entrenar-se amb Antonio Serrano, manté que continuarà defensant la seva innocència en aquest afer, ja que considera que no se'l pot acusar de cap infracció de les normes de dopatge. Reitera, a més, en el comunicat la seva “total oposició a qualsevol forma de dopatge i la repulsa als que infringeixen la normativa en aquesta matèria”.

El cas dels controls de Mechaal va esclatar just abans dels Jocs de Rio, competició que es va estar a punt de perdre. L'atleta, convocat per a la cita olímpica per als 1.500 i els 5.000 m, no hauria pogut justificar tres faltes en el sistema ADAMS amb què els esportistes han de comunicar on es troben durant tot l'any perquè puguin ser localitzats en qualsevol moment per ser sotmesos a controls. El reglament de la IAAF ho deixa clar: “Qualsevol combinació de tres controls fallits o la no-informació sobre la localització constitueix una infracció de les normes antidopatge.” Amb tot, Mechaal va dir que tenia correus electrònics que demostrarien que sí que havia avisat a la IAAF de com a mínim un canvi de localització.

Malgrat tenir l'expedient obert, Mechaal va poder competir en el cros d'Atapuerca i en el d'Alcobendas, en què es va guanyar la classificació per a l'europeu de diumenge.

EL PROTAGONISTA

No em deixen córrer diumenge en l'europeu, però no és una sanció per dopatge
Adel Mechaal
Atletisme

ENTRE ELS FAVORITS

L'atleta va ser tercer fa un any en l'europeu i aquest era el seu primer gran objectiu del curs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)