Tennis

tennis

obert d'austràlia

La xarxa és de Federer

Tennis. El suís derrota l'alemany Mischa Zverev en tres sets i jugarà el derbi suís contra Stan Wawrinka en la semifinal de l'obert d'Austràlia. Garbiñe Muguruza encaixa una derrota severa contra Coco Vandeweghe

El suís Roger Federer (17) no s'ha deixat intimidar per l'alemany Mischa Zverev, el botxí d'Andy Murray (1), i s'ha plantat a les semifinals de l'obert d'Austràlia sense parpellejar. El geni s'ha imposat per 6-1, 7-5 i 6-2 en una hora i 32 minuts. Un exercici de superioritat absoluta en què ha signat 65 cops guanyadors i només 13 errors no forçats i en què també ha guanyat la batalla a la xarxa que li ha plantejat Zverev. El triomf abassegador li permetrà mesurar forces amb el seu compatriota Stan Wawrinka (4). El campió del 2014 ha eliminat al francès Jo-Wilfried Tsonga (12) per 7-6(2), 6-4 i 6-3. Zverev va seguir el mètode que li va permetre superar Murray i ha pujat reiteradament a la xarxa. Però el seu percentatge ha estat inferior al del seu rival. Federer ha guanyat un 72 per cent de punts pujant quan s'ha de pujar (23/32), mentre que Zverev, més esbojarrat conscient de la seva inferioritat manifesta en el fons de la pista, ha acreditat només un 40 per cent: 30/75.

En el quadre femení, la catalana Garbiñe Muguruza (7) no ha pogut contenir l'allau de joc de la nord-americana Coco Vandeweghe i ha claudicat per un clar 6-4 i 6-0 en una hora i 23 minuts. La jugadora nascuda a Caracas ha encaixat quatre trencaments –tres de seguits de sagnants en el segon acte– i mai no ha pogut esmicolar el servei de la seva rival de 25 anys. Intensa, agressiva, ràpida de cames i amb un servei de molts quirats, Vandeweghe se les haurà amb la seva compatriota Venus Williams (13), que ha eliminat la russa Anastasia Pavlyutxenkova: 6-4 i 7-6 (3) en una hora i 47 minuts. Williams, que té 36 anys però que ha exhibit un to físic molt notable, no jugava les semifinals a l'obert d'Austràlia des del 2003.

En dobles, el català Marcel Granollers i el croat Ivan Dodig s'han acomiadat en els quarts davant l'experiència, qualitat i consistència dels germans Bob i Mike Bryan: 7-6 (5), 5-7 i 6-4. els nord-americans s'enfrontaran a l'asturià Pablo Carreño i el manxec Guillermo García-López.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)