Esquí

Plantada a Cambra d'Ase

Esquí de muntanya. Kilian Jornet, Damiano Lenzi i Matteo Eydallin, els tres primers de la cursa individual, desqualificats per no haver acudit al podi

Punt d'inflexió per a la copa del món d'esquí de muntanya ahir a Cambre d'Ase, amb els tres primers classificats de la cursa individual desqualificats per no haver acudit a la cerimònia d'entrega de premis. Damiano Lenzi ha estat el primer a creuar la línia de meta en les dues curses disputades i, en totes dues, va ser penalitzat i va perdre un lloc i, és clar, el triomf. A la Coma d'Arcalís va ser per a l'alemany Anton Palzer –ahir no va prendre la sortida– perquè Lenzi va creuar la línia d'arribada amb només un pal. I, ahir, per a Kilian, perquè Lenzi va manipular material fora de la zona tècnica: va tenir un problema amb la talonera quan baixava. Farts del protagonisme dels jutges francesos i sense témer les conseqüències de la plantada, Kilian Jornet, Damiano Lenzi i Matteo Eydall no van acudir al podi al vespre i va ser Robert Antonioli el que va pujar al calaix més alt.

“Ha estat una batalla fins al final. En l'última baixada del recorregut he marxat uns metres per davant, però Damiano m'ha seguit bé i m'ha guanyat per uns segons. Tot i així, estic molt content de tornar a tenir bones sensacions, d'haver tornat a estar lluitant al davant”, va dir l'actual campió de la copa del món sobre la prova d'ahir i en contrast amb el sisè lloc que va aconseguir la setmana abans a Andorra i abans de la triple penalització. El banyolí Oriol Cardona va ser quart de la categoria promesa i 24è absolut darrere el seu germà Nil, mentre que el camprodoní Joan Reyné va ser 28è i sisè espoir.

En la categoria femenina, Laetitia Roux va assolir el seu segon triomf en dues curses, davant Axelle Mollaret segona i Maude Mathys, tercera. La suïssa va perdre les seves medalles en el darrer campionat d'Europa per un positiu en Clomifen –un medicament prohibit que es fa servir en tractaments de fertilitat–, però no va ser sancionada per les autoritats del seu país. Emilie Forsberg va ser quarta i Clàudia Galicia, cinquena. Mireia Miró i Marta Garcia Farrés van ser vuitena i vintena. En la cursa júnior, Júlia Casanovas va ser tercera.

Cursa individual masculina
1r. Kilian Jornet (Catalunya)
1h32:24
2n. Damiano Lenzi (Itàlia)
1h33:21
3r. Matteo Eydallin (Itàlia)
1h34:24
4t.Robert Antonioli (Itàlia)
1h34:49
5è. Michele Boscacci (Itàlia)
1h34:53
23è. Nil Cardona (Catalunya)
1h41:54
24è. Oriol Cardona (Cat.)
1h42:03
28è. Joan Reyné (Catalunya)
1h43:47
Cursa individual femenina
1a. Laetitia Roux (França)
1h37:02
2a. Axelle Mollaret (França)
1h39:18
3a. Maude Mathys (Suïssa)
1h40:20
4a. Emilie Forsberg (Suècia)
1h41:55
5a. Clàudia Galicia (Cat.)
1h42:54
8a. Mireia Miró (Catalunya)
1h45:06
20a. Marta Garcia Farrés (C.)
1h53:52
* abans de la darrera sanció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)