Esquí

Sorpresa en el supergegant

Esquí alpí. El canadenc Erik Cuay va superar el noruec Kjetil Jansrud i es va convertir en el segon campió inesperat en dos dies d'aquests mundials que es disputen a Saint-Moritz

Segona prova del mundial de Saint-Moritz i segon campió inesperat. El canadenc Erik Guay va derrotar amb claredat el gran favorit a la victòria en el supergegant masculí, el noruec Kjetil Jansrud, i es va emportar la medalla d'or. En les dues proves del supergegant disputades, la femenina de dimarts i la masculina d'ahir, hi va haver sorpresa.

El noruec Jansrud va fer el que li tocava en la seva baixada i va aconseguir el millor temps (1:25.83) fins a aquell moment, però poc després Guay el va superar per 45 centèsimes quan va completar el seu recorregut en 1:25.38. Feia set anys que el canadenc no guanyava un supergegant. Amb aquest triomf va sumar el seu segon títol de campió del món, ja que tenia el de descens de l'any 2011.

Erik Guay, de 35 anys, havia estat tercer en un supergegant de la copa del món d'aquesta temporada, però en la resta no havia entrat entre els deu millors. Tot el contrari que Kjetil Jansrud, que havia guanyat tres dels quatre supergegants disputats i és el líder de la modalitat. El podi es va completar amb un altre canadenc, Manuel Osborne-Paradis, que va arribar a 51 centèsimes del campió (1:25.89). En la jornada d'avui no es decidirà cap títol i es faran els entrenaments de descens.

Supergegant masculí
1r E. Guay (Canada)
1:25.38
2n K. Jansrud (Noruega)
a 0.45
3r M. Osborne-Paradis (Canada)
a 0.51
4t A. Aamodt Kilde (Noruega)
a 0.54
5è V. Kriechmayr (Àustria)
a 0.88
6è A. Pinturault (França)
a 0.90
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)