Waterpolo femení

Copa

Final amb comptes pendents

Waterpolo. La Sirena Mataró defensarà el títol de campiona de la copa contra un Astralpool Sabadell amb ganes de rescabalar-se de la desfeta del curs passat i sumar la tretzena copa

Terrassa 1 sabadell 16

CN TERRASSA:Copado, Roldán, Mora, Cantero, Samper, Pirat, Smiley, Descalzi, Palomares, Pastor, Raquel Roldán (1) i Domene.ASTRALPOOL SABADELL:Ester, M. Ortiz, Neushul (1), Tabani (1), Leiton (2), Cordobés (1), García (3), Peña, Espar (4), Domènech (1), Forca (3) i Sánchez.PARCIALS:0-6, 0-2, 1-3 i 0-4.ÀRBITRES:Baños i Márquez.

mataró 10 mediterrani 8

LA SIRENA CN MATARÓ:Terrado, Dance, Zablith, Bernabé, Nieto, Bonamusa (1), Cambray (1), Gibson (3), Bach (1), Meseguer (2), Soler, López (2) i Willemsz.CE MEDITERRANI:Domínguez, Duran, Ungría, Díaz, Panicello (3), Goset, Llisterri (2), Mone, Figueroa, García, Pascual, Lizotte (3) i Fuertes.PARCIALS:3-1, 3-1, 2-1 i 2-5..ÀRBITRES:Illescas i Markaida.

La Sirena Mataró i l'Astralpool Sabadell s'han cenyit al guió al peu de la lletra i avui disputaran la final de la copa de la Reina Loterías al CN Terrassa (12 h, Esport3). Serà la reedició de la que van disputar fa un any a Can Llong i en la qual les de Florin Bonca van sorprendre les sabadellenques i van alçar la seva primera copa (9-7), a més de trencar-los una ratxa de 159 victòries consecutives en competicions estatals en sis anys d'imbatibilitat. És la quarta vegada que s'enfronten en una final de copa i fins ara el balanç és de 2 a 1 per a les vallesanes, que aspiren al seu tretzè títol.

Ahir, els dos equips van imposar la seva major qualitat i van resoldre les semifinals amb força comoditat, sense haver de malgastar més carburant del previst, una energia que de ben segur que necessitaran en el duel d'aquest migdia. Les maresmenques van eliminar el Mediterrani en una eliminatòria que va quedar sentenciada en el descans (6-2), mentre que les vallesanes van necessitar un quart menys per desactivar les amfitriones i encarrilar el pas a la final (0-6).

En la primera semifinal, el Mediterrani es va avançar mitjançant Judit Panicello. El gol va esperonar les mataronines, que van respondre amb un contundent 0 a 5: Laura López, Meseguer i Cambray van marcar abans de finalitzar el primer quart i Gibson per partida doble a l'inici del segon. Les de Dani Garcia van tenir molts problemes per superar l'avançada i intensa defensa rival, i abans del descans només van poder tornar a marcar de penal (6-2). A les acaballes del partit, amb tot decidit i el Mataró pensant en la final, el Medi va escurçar diferències, però sense possibilitats de capgirar el signe del partit (10-8).

El Sabadell, contra el Terrassa, tampoc va témer mai per accedir a l'onzena final consecutiva i va enllestir l'eliminatòria en els primers compassos gràcies als gols de la capitana –Olga Domènech–, Clara Espar, Maica Garcia –en dues ocasions–, Kiley Neushul i Judith Forca. A partir d'aquí, les de Nani Guiu van gestionar la diferència i el Terrassa no va marcar fins al tercer quart a través de Raquel Roldán. Al final, resultat clar en el derbi vallesà (1-16).