Waterpolo

Waterpolo femení

Copa

El CNS recupera el tron

Waterpolo. L'Astralpool Sabadell va sumar la tretzena copa en vèncer La Sirena Mataró en un duel intens i que va dominar sempre. Neushul va ser la més valuosa i Ester la menys golejada

sabadell 14 mataró 7

ASTRALPOOL SABADELL:Ester, Mati, Neushul (4), Cordobés (1), Maica (1), Peña i Clara Espar (2)–equip inicial–, Bea Ortiz (3), Tabani (1), Leiton, Domènech, Forca (2) i Sánchez.LA SIRENA MATARÓ:Willemsz, Zablith, Cambray (1), Gibson (2), Bach (1), Meseguer (1) i López (1)–equi inicial–, Dance (1), Bernabé, Nieto, Bonamusa, soler i Terrado.PARCIALS:3-1, 3-3, 4-1 i 4-2.ÀRBITRES:Torres i Ruiz.PÚBLIC:Uns 380 espectadors.

L'Astralpool Sabadell va recuperar el tron en la copa de la Reina i es va rescabalar de la davallada del curs passat en sotmetre el seu botxí, La Sirena Mataró, en una final intensa i vistosa i en la qual sempre va portar la iniciativa. Després del descans, va posar la directa i va sentenciar el duel per assegurar-se el tretzè títol de copa.

Una de les artífexs de la victòria de l'Astralpool Sabadell va ser la jugadora dels Estats Units Kiley Neushul. Ha desembarcat al Vallès amb la complicada missió de suplir l'excel·lent directora d'orquestra Anni Espar, i amb poques setmanes a les ordres de Nani Guiu ja ha demostrat capacitat de lideratge i resolució. Va ser clau en els primers compassos per superar l'enteranyinat defensiu maresmenc marcant dos dels tres gols vallesans del primer quart mentre que Marina Cordobés va fer el tercer i Ciara Gibson va marcar el de La Sirena Mataró (3-1) amb un bon llançament llunyà.

La final havia començat amb les de Florin Bonca vives i enèrgiques en defensa, encara que l'Astralpool Sabadell, amb un ventall de recursos ofensius ampli, va trobar vies per burlar l'estratègia rival: els llançaments exteriors i la velocitat en els contraatacs van ser dos dels recursos que van utilitzar per desequilibrar la final.

Ona Meseguer va escurçar diferències només començar el segon quart (3-2) i Laura López va estavellar una pilota al travesser que hauria suposat l'empat a tres. Però les maresmenques no van aconseguir igualar el resultat i ja no van tornar a tenir cap oportunitat de fer-ho. El Sabadell va obrir una primera escletxa de tres gols (6-3) que reduiria Marta Bach cinc segons abans del descans en executar a la perfecció una acció de superioritat (6-4).

El duel va quedar resolt després del descans. Les defensores del títol van acusar el desgast inicial i no van poder aturar el recital ofensiu vallesà ni tampoc van trobar el camí del gol amb facilitat. Les dianes inicials de Tabani i Bea Ortiz van ser replicades per Laura López (8-5), però aleshores va aparèixer una altra vegada Neushul i amb dues accions personals va deixar el duel sentenciat (10-5). Al final, la nord-americana va ser distingida amb el guardó de jugadora més valuosa del partit i la seva companya Laura Ester, sempre ferma sota els pals i providencial en instants clau, amb el de portera menys golejada.

Els darrers vuit minuts van arrencar amb una diana de Cambray (10-6), però les de Guiu van replicar amb tres gols –Maica, Clara Espar i Forca (13-6)–. En els últims compassos, Gibson i Bea Ortiz van celebrar els dos últims gols (14-7) d'una final que va tornar a evidenciar la superioritat sabadellenca, però que també va servir per constatar que els dos equips estan preparats per afrontar els imminents quarts de final de l'Eurolliga amb garanties.

ELS PROTAGONISTES

Final dura i disputada. El Mataró sempre ens obliga.A poc a poc, hem marcat diferències. Resultat massa ampli, elles han jugat molt bé
Nani Guiu
entrena. astralpool sabadell
Hem jugat un partit bestial, però elles tenien més banqueta i això es nota. Tenim bones sensacions amb vista a Europa
Marta Bach
jugadora la sirena
Tots els campions
CN Sabadell
13 títols:
(2001, 2002, 2004, 2005, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 i 2017)
CE Mediterrani
5 títols:
(1997, 1998, 1999, 2000 i 2003)
Ondarreta Alcorcón
2 títols:
(2006 i 2007)
CN Mataró
1 títol:
(2016)
L'any passat ens vam quedar amb mal gust i volíem recuperar la copa. Hem començat fort
Judit Forca
jugadora astralpool sabadell
Hem jugat molt bé els dos primers quarts, però enguany el Sabadell ha pujat molt el seu nivell
Florin Bonca
entrenador la sirena mataró

Jenni Pareja, homenatjada

L'exjugadora del Sabadell Jennifer Pareja va rebre l'insígnia d'or i brillants de la Federació Espanyola de Natació abans de començar la final de mans del seu president, Fernando Carpena, per la seva dilatada i exitosa carrera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)