Més esport

Handbol

Un dia de fúria

Ristovski reclama amb 34 anys un lloc entre els grans porters d'Europa després d'una segona part memorable a Veszprém

Va arribar al Palau sense fer soroll i en pocs mesos ha fet oblidar Saric

Rodamon és una paraula que li escau d'allò més, a Borko Ristovski (1982, Sokpje), un porter que està triomfant finalment en l'handbol europeu després d'una trajectòria que l'ha portat a jugar en tretze clubs de set països diferents des de 1999. Només l'ull clínic de Xavi Pascual per als porters podia veure en Ristovski allò que els altres grans de l'handbol europeu no percebien. La prova definitiva va arribar dissabte en una de les grans pistes europees, l'Arena de Veszprém. Sortint de la banqueta després del descans, va protagonitzar els millors 30 minuts que es recorden en molt temps d'un porter del Barça contra un dels grans europeus.

Ristovski va fer deu aturades, la majoria amb el seu rival entrant fins a la línia de sis metres, que van decidir literalment un partit (22-25) que podria donar al Barça el primer lloc del grup. Quan el partit estava més calent (18-18) el porter va fer sis aturades seguides davant l'admiració de la pròpia afició local, que es feia creus que un porter molt lluny de la fama de Sterbik o Landin estigués oferint un recital com aquell davant Ilic –màxim golejador europeu el 2016–, Gajic, Nagy, Ugalde i companyia.

Ristovski és un porter que a primera vista enganya. Per la seva corpulència física es fa difícil pensar que tingui una agilitat de cames i mans com la que exhibeix. És un vertader gimnasta, de l'estil de Sterbik.

Poca gent ho recorda, però Ristovski ja va jugar fa deus anys a l'Asobal en dos clubs modestos, el Teucro i l'Algesires. No va marcar diferències. Va tornar al seu país; després, a Alemanya; un any a Qatar, a la lliga francesa i, finalment, va aterrar en un dels grans d'Europa, el Rhein-Neckar Löwen. Allà va fer eclosió. Decisiu en el títol de lliga, en la Champions va treure de polleguera el Barça. I Pascual, quan va veure que no podria tenir Rodrigo Corrales, va apostar pel macedoni. L'actuació de dissabte no va ser casual. Amb ell sota els pals el Barça va guanyar a la pista del Flensburg (27-28) amb una altra exhibició del macedoni, aquesta vegada durant 60 minuts (18 de 43 aturades).

Duo dinàmic

El rendiment immediat de Ristovski fa que la marxa de Saric, tota una institució al club, sigui, de moment, un mal menor. Gonzalo es continua consolidant com un dels grans del continent, i al seu costat hi té un veterà que no només li treu les castanyes del foc, sinó que és capaç de superar-lo. En l'Asobal, el rendiment dels dos jugadors és pràcticament clavat. L'internacional espanyol atura el 38,5% dels llançaments que li fan, i el macedoni, el 37,25%.

Qui ho ha pagat més car ha estat el Veszprém. En l'anada, al Palau, Gonzalo va fer el millor partit que se li recorda i, en la tornada, li va tocar el torn al seu company. Molt mala sort per al tècnic dels hongaresos, Xavier Sabaté, que també era porter, com Pascual i com l'altre home que fitxa a can Barça, David Barrufet. Segur que no és casualitat.

LES DADES

34
anys.
El macedoni, que no va jugar el mundial, és una de les grans revelacions del nou Barça.
55,5
per cent.
Va ser el percentatge d'aturades del porter en la seva gran segona part.
13
clubs.
El macedoni ha estat en 13 equips en les 13 temporades que acumula com a professional.

El club més seguit a Twitter

Després del triomf a Veszprém, el Barça va confirmar ahir que el compte de Twitter exclusiu per a l'handbol blaugrana –@FCBHandbol– ha arribat ja als 250.100 seguidors, fet que confirma el club com el més seguit del món. Rere el Barça hi ha els altres grans de l'handbol mundial: el PSG (66.600 seguidors) i el THW Kiel (50.937). El Barça Lassa també té presència a Instagram. El compte @FCBHandbol ha assolit més de 63.000 seguidors, tot i que no fa ni un any que està en funcionament, i a Facebook, gràcies a la marca Barça, ja disposa de més de quatre milions de seguidors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)