Més esport

Més de 500 regatistes en el 28è Optimist Trophy

Vela. La competició empordanesa, que es farà entre el 18 i el 20 de febrer, és la segona més nombrosa del món amb vaixells de la mateixa classe

Uns 550 regatistes de 28 països diferents participaran del 18 al 20 de febrer en la 28a edició del Palamós Optimist Trophy, que ahir va ser presentat al Museu de la Pesca de la població empordanesa. Aquesta és la segona regata més nombrosa del món amb vaixells de la mateixa classe, només superada per la International Meeting Garda. De fet, la regata palamosina, que tancarà el circuit Optimist Excellence Cup, té una llista d'espera de 170 regatistes.

Per tot això, l'Optimist Trophy és ja una regata de referència mundial –els equips hongarès i alemany l'han triat com a regata puntuable per als seus equips de selecció– i un referent turístic i econòmic per a Palamós. “La Christmas Race ens aporta molta repercussió mediàtica i aquesta vegada, a més, ens aporta una gran participació i, alhora, ocupació en un municipi turístic i de serveis com és el nostre”, va valorar ahir Lluís Puig, alcalde de Palamós. Josep Pujols, delegat territorial de la secretaria general de l'Esport, va insistir en el retorn que suposa una competició com aquesta per a Palamós: “Econòmicament la tornada per a Palamós i les poblacions del voltant és molt gran.”

Josep Maria Isern, vicepresident de la Federació Catalana de Vela, va lloar la tasca del CN Costa Brava-Vela Palamós, que organitza el trofeu: “És molt important que clubs com el de Palamós organitzin regates d'aquest nivell. A més, la promoció que fan des del club és molt valorada.”

Miquel Aviñó, vicepresident esportiu del club, va destacar que la prova també tindrà representació local, amb deu regatistes de Palamós: “Han sortit de la nostra escola de vela. Ens omple d'orgull que puguin competir a casa al costat de regatistes de tot el món.”

LA DADA

Entre els participants hi haurà deu regatistes de Palamós
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)