Més esport

“Em nego a competir com a espanyola”

Raquetes de neu. Laia Andreu es mostra “frustrada” pel vet que li impedirà aspirar al seu primer títol mundial

La set vet vegades campiona d'Europa de raquetes de neu i actual campiona de Catalunya de cros, Laia Andreu, ha parlat en el web de la Plataforma Pro Seleccions de la seva frustració per no poder aspirar al seu primer títol mundial el dia 25. La federació internacional ha vetat la federació catalana –que n'és membre reconeguda– i només li ha donat una opció: competir per la federació espanyola. “Em nego a competir com a espanyola, i ara encara més”, va assenyalar. Andreu ja fa tres anys que no disputa el campionat d'Espanya de raquetes de neu “perquè això engegaria la maquinària de la creació d'una selecció espanyola”. “Només corro –afegeix– el campionat de Catalunya, que és el del meu país.”

La federació internacional ha al·ludit a les seves aspiracions olímpiques per deixar fora la FEEC de l'europeu i del mundial, que es farà el 25 de febrer a l'estat de Nova York, als EUA. “Catalunya potser encara no és un estat, però hem estat els primers a promocionar aquesta disciplina i la FEEC sempre ha fet un gran esforç humà i econòmic perquè triomfi, com ara quan va assumir l'organització del campionat d'Europa. Estic molt dolguda, és un vet injust que s'hauria d'haver debatut en l'assemblea que es farà abans del mundial. Estic frustrada i em fa molta ràbia”, admet l'atleta. “Ja he preguntat si podia córrer igualment l'europeu encara que no em donessin la medalla, per sentir-me campiona moralment, però no em deixen. L'única opció és que hi vagi com a espanyola.”

L'osonenca, que el 2016 va fer un parèntesi per maternitat, es troba probablement en el millor estat de forma de la seva carrera. El triomf en el campionat de Catalunya de cros no ha estat cap casualitat. Abans havia guanyat la cursa de la Mercè, el cros de l'Ametlla i havia estat segona en la cursa dels Nassos i el cros de Granollers. Sense mundial ni europeu de raquetes de neu, el calendari atlètica agafa prioritat i anirà amb Catalunya al campionat d'Espanya de cros (12 de març).

LA PROTAGONISTA

Hauria anat a l'europeu pel meu compte, però no em deixen ni prendre la sortida
Laia Andreu
Atleta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)