Hoquei sobre herba

Hoquei sobre herba

Divisió d'Honor

Treure la pols a l'herba

Hoquei sobre herba. La lliga es torna a posar en marxa després de dos mesos d'aturada i amb la copa del Rei i de la Reina i el ‘play-off' a l'horitzó

Sant tornem-hi. Aquest cap de setmana la bola tornarà a rodar a la divisió d'honor i es donaran per acabats dos mesos d'aturada que trenca completament el ritme dels equips.

Les coses han canviat poc. El Polo segueix sent el rival a batre. Els homes de Carlos García Cuenca segueix reinventant-se per recuperar el tron on s'havien assegut els darrers tres anys i que l'Egara li va treure el curs passat. El líder torna a la càrrega amb un derbi barceloní contra el Barça, que s'ha reforçat i que lluita a la part baixa per no perdre la categoria. “No ens plantegem res més enllà dels propers partit de lliga”, considera Carlos García Cuenca, el tècnic del Polo, que creu que el seu equip ha treballat molt bé durant els dos mesos d'aturada i ha fet una pretemporada exhaustiva de cara al tram decisiu.

Plat fort a Can Salas

El primer gran partit de la segona part del curs el protagonitzaran l'Atlètic Terrassa, segon, i el Junior, quart. Els terrassencs, que després de molts anys disputant el campionat de Catalunya de sala han decidit focalitzar-se en la preparació del segon tram de temporada, es veuran les cares amb un equip que s'ha reforçat amb l'internacional espanyol Gaby Dabanch. “Ens aportarà experiència en els moments en què pecàvem de novells”, considera Marcel Malgosa, capità santcugatenc. “El del Junior és el primer de quatre partits de molt nivell. M'agrada que sigui així. I estem preparats. Tornem en un bon nivell físic”, reconeix el capità terrassenc, Marc Sallés, que creu que el seu equip ha de mantenir el nivell competitiu dels primers partits de la lliga.

L'Egara, tercer classificat, afronta la segona part del curs com una segona temporada i Sisó Ventalló, el seu tècnic, explica que veu els seus homes amb moltes ganes: “És la part del curs en què es decideix tot, i això és el que agrada als jugadors”, comenta el tècnic d'un Egara que visita diumenge les Pedritxes, camp d'un CD Terrassa (9è) que lluita per salvar la categoria.

La lliga s'estreny

Com acostuma a passar cada curs, el potencial dels equips de la divisió d'honor femenina s'iguala en el mercat d'hivern. Els equips adquireixen experiència i es reforça qui pot. És el cas de l'Egara, que ha fitxat l'internacional japonesa Hazuki Nagai, que va disputar els Jocs de Rio amb la seva selecció. “Ens aportarà molt en un segon tram de competició en què volem ser un equip molt ambiciós”, comenta el tècnic egarenc, Andrew Wilson. “Tinc un equip que treballa molt bé i que, si és capaç de mantenir la concentració durant tots els minuts, se'ns haurà de tenir en compte”, comenta l'entrenador de l'Egara, que és el quart classificat de la lliga. El Junior, de la seva banda, ha perdut Andrea Martínez de Tejada i recupera Paz Codina. Les santcugatenques miren amb il·lusió la copa de la Reina del 17 al 19 de març que es disputarà a casa seva, però el tècnic es mostra cautelós. “Encara veig la copa lluny. Els quatre partits d'abans són crucials per a les aspiracions de l'equip”, analitza Joan Vidal, que considera que l'equip ha fet l'autocrítica necessària per millorar en la segona part del curs. “L'aturada se'ns ha fet massa llarga. Sort de l'hoquei sala, que et permet mantenir el punt de competitivitat actiu”, afegeix el tècnic, que fins ahir aquesta setmana no ha pogut preparar la tornada de la competició amb totes les jugadores.

En la mateixa línia, Ferri Díaz assegura que les federacions s'haurien de replantejar l'aturada. “No pot ser que coincideixin el campionat d'Espanya de sala i les jornades de divisió d'honor”, explica el tècnic d'un Terrassa, sisè, que es marca l'objectiu de la permanència com a prioritari. El Polo, vuitè, i l'Atlètic, novè, també estaran en una lluita que torna a l'actualitat després de més de gairebé dos mesos d'inactivitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)