Natació

Natació sincronitzada

renovació

Carbonell, referència en un grup rejovenit

Natació sincronitzada. La solista catalana centra les expectatives amb vista al mundial de Budapest d'una selecció espanyola totalment renovada

Ona Carbonell admet que es troba en plena maduresa quatre anys després de debutar de solista en el mundial de Barcelona i que aspira al màxim en el mundial d'aquest estiu a Budapest. Els objectius individuals de la barcelonina contrasten radicalment amb els de la resta de la selecció espanyola de natació sincronitzada, que ha rejovenit molt la fisonomia i que ara mateix només es planteja aprendre i progressar.

La nedadora catalana presentarà dues coreografies noves i diferents del que ha fet fins ara per mantenir-se entre les millors solistes del món. “Es necessiten anys per arribar a ser una bona solista, i ara he anat solidificant tot el que he après des del mundial de Barcelona. Em sento amb eines per brillar a dins de l'aigua”, explica. La seleccionadora estatal, la catalana Esther Jaumà, corrobora les sensacions de Carbonell: “Se li veu una maduresa important i està en el millor moment per demostrar moltes coses.” La nedadora del CN Sabadell és subcampiona del món del solo lliure i bronze del tècnic.

Duet amb Ramírez

Un dels canvis més significatius és que a partir d'ara Carbonell prepararà els duets amb dues nedadores: la catalana Paula Ramírez (Kallípolis) i la madrilenya Sara Saldaña (Retiro). En principi, Ramírez és la titular i amb qui competirà a Budapest. Carbonell assegura: “En el mundial, si fem un cinquè lloc com el que vam fer amb la Gemma Mengual en els Jocs, serà més que bo.”

L'equip espanyol es va quedar sense bona part de les components, per motius diversos, després del preolímpic, en el qual no es va embutxacar el bitllet per anar a Rio. De les onze que hi van competir en queden tres, i s'ha recompost amb nedadores molt joves, algunes d'entre 16 i 17 anys, com les catalanes Ariadna Arisó i Natàlia de la Nuez, del CN Granollers. El bloc es completa amb nedadores de 19 i 20 anys, que ja van competir en el campionat d'Europa del maig a Londres, entre les quals les catalanes Ramírez, Helena Jaumà (Granollers) i Berta Ferreras (Kallípolis). La nova capitana serà Meritxell Mas (Granollers) que s'entrena amb el primer equip des del 2011. “Comencem un cicle nou amb noies noves. Hem de fer un canvi de mentalitat i, de mica en mica, tornar a situar la sincro a dalt. És un repte ser la capitana i és una sort tenir l'Ona; és una líder natural i aprenem cada dia d'ella”, explica Mas.

Pau Ribes també continua, i a Budapest farà el duet mixt amb Ferreras, amb qui va guanyar el bronze en el duet lliure en l'europeu de Londres.

“És un nou repte amb un equip jove, el 70% és júnior. A Budapest tindrem dues realitats diferents: l'Ona, que aspira al màxim, i l'equip, que ha d'aprendre i acumular experiència”, diu Jaumà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)