Més esport

Dídac Costa acaba la Vendée Globe

Vela. És el primer català que ha completat la volta al món en solitari sense escales, després de quasi 109 dies

Dídac Costa (1980) va completar ahir al matí la Vendée Globe, amb el One Planet One Ocean. El barceloní es va convertir en el primer català –segon en l'àmbit estatal– a fer la volta al món en solitari, sense escales ni assistència, després de quasi 109 dies. Costa va arribar a primera hora del matí a la localitat francesa de Les Sables d'Olonne amb un temps de 108 dies, 19 h50:45, com a catorzè classificat d'una prova en què ha navegat 27.964 milles (51.789,3 quilòmetres) a 10,71 nusos (19,83 km/h) de mitjana. El vencedor, el francès Armel Le Cléac'h, va arribar 34 dies abans.

Difícil

“Quan vaig sortir la segona vegada de Les Sables, amb 28 vaixells al davant i amb quatre dies de retard, pensar a quedar catorzè era impensable. He acabat la regata i en una bona posició, així que estic content”, va dir el barceloní, que el dia de la sortida va haver de tornar a port per fer reparacions al seu vaixell i que va fer 36 anys a bord del One Planet One Ocean el 22 de desembre, quan era dinovè en la regata. “El més difícil ha estat gestionar les avaries que he tingut al vaixell, els problemes de les veles i el seguiment de les coses que vam canviar a la sortida. I que és una regata molt llarga, i realment es fa molt dur. Això no t'ho treu ningú.”

Increïble

“La meva primera visió de la Vendée Globe va ser a través dels meus pares, que seguien José Luis Ugarte, el primer espanyol que va acabar la prova [els anys 1992 i 1993 en 134 dies]. Jo era petit i llegint el llibre que ell va escriure vaig pensar que això seria una cosa increïble de fer. I vet aquí”, va dir Costa, bomber de professió, que ahir reconeixia que havia complert el seu somni. És la seva segona volta al món sense escales. L'anterior va ser amb Aleix Gelabert, quan van acabar quarts en la Barcelona World Race el 2015 a bord de la mateixa embarcació, la Imoca 60 que la britànica Ellen MacArthur va construir fa 17 anys –era la tercera més antiga de la Vendée Globe.

2
vegades
ha fet la volta al món sense escales Dídac Costa. L'anterior (2015) va ser amb Aleix Gelabert
14è
lloc
en la classificació va ocupar després de 108 dies, 19 h50:45, 34 dies més que el vencedor

LES DADES

Sortir ja va ser complicat. Estar aquí de nou veient tota la gent que hi ha participat i m'ha ajudat m'omple d'alegria

LES REACCIONS

Haver d'estar tant de temps sol es fa difícil a vegades, però m'he sentit bé. Era una experiència nova per a mi
Dídac Costa
Estic molt content d'haver acabat després del que m'ha costat, no només per la regata en si, que és molt dura, sinó per tot el projecte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)