Esquí

Les noies de plata

Esquí de muntanya. Mireia Miró i Clàudia Galicia són segones en la cursa per equips femenina. Els dos equips masculins catalans, en el ‘top ten'

La delegació catalana al campionat del món d'esquí de muntanya ha obtingut una medalla en cada dia de competició. Divendres Kilian Jornet va guanyar la plata en la cursa individual masculina; dissabte Júlia Casanovas, el bronze en la individual júnior, i ahir, en la competició per equips, Mireia Miró i Clàudia Galicia van ser segones i van aconseguir la segona plata en tres dies en una competició que a partir de demà –avui és jornada de descans– i fins dijous es disputarà a Piancavallo, en les modalitats esprint, vertical i relleus.

Les curses, que es disputaven per parelles, amb la peculiaritat que en cadascuna de les transicions els esquiadors han de sortir junts, es va disputar amb sol (divendres va ser el dia que va fer mal temps) però amb una neu molt dura i amb gel en alguns trams –se superaven els dos mil metres d'altitud– que dificultaven encara més les pujades.

Mireia Miró i Clàudia Galicia van liderar la cursa en el primer dels tres trams, fent servir els grampons en la cresta de Pian de le Stele i amb dos minuts de marge respecte a Lorna Bonnel i Axelle Mollaret, que en la segona cresta les atraparien i ja no abandonarien el primer lloc. “Les franceses anaven molt fort en les pujades i han baixat molt bé. Però ha estat un caos, totes hem caigut moltes vegades”, va dir Mireia Miró sobre la cursa. La parella italiana formada per Alba de Silvestro i Martina Valmassoi va completar el podi femení.

Els altres dos equips catalans que ahir competien eren els que formaven Kilian Jornet i Oriol Cardona, d'una banda, i Marc Pinsach i Nil Cardona, de l'altra. Jornet i l'actual campió estatal individual van ser sisens després d'arribar en la setena posició a la darrera ascensió de la cursa. L'abandonament d'un dels equips francesos els va permetre pujar un lloc, mentre Marc Pinsach i Nil Cardona van rebre una penalització per no arribar junts a Pian de la Stele, que no els va fer perdre llocs en la classificació. L'or va ser, un dia més, per als esquiadors de la selecció italiana, que en la competició masculina han guanyat fins ara totes les competicions en joc.

LES XIFRES

3
podis
sumen els catalans en el mundial. El d'ahir i els de Kilian Jornet i Júlia Casanovas en individual.
Equips masculí
1r. Damiano Lenzi / Matteo Eydallino (Itàlia)
2h20:55
2n. Michele Boscacci / Robert Antonoili (Itàlia)
2h21:08
3r. William Bon Mardion / Xavier Gachet (França)
2h23:40
6è. Kilian Jornet / Oriol Cardona (Catalunya)
2h26:43
9è. Marc Pinsach / Nil Cardona (Catalunya)
2h42:21
Equips femení
1r. Lorna Bonnel / Axelle Mollaret (França)
2h33:40
2n. Mireia Miró / Clàudia Galicia (Catalunya)
2h36:58
3r. Alba de Silvestro / Martina Valmassoi (Itàlia)
2h40:27
3
jornades
queden per disputar-se, des de demà a Piancavallo: esprint, vertical i relleus.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)