Més esport

Poliesportiu

‘Fes un pas per l'esport' creix en totes les esferes

Poliesportiu. La cinquena edició de la jornada de l'esport femení es va fer ahir al centre de Girona en un espai més ampli, amb més participació que mai i amb una major sensibilització

La cinquena edició de la jornada de l'esport femení Fes un pas per l'esport es va dur a terme ahir al centre de Girona, amb una participació de 1.500 persones en les dinou disciplines esportives que completaven una oferta superior a la d'anteriors edicions. I no només els esports van créixer respecte al 2016; també l'espai on es duien a terme les activitats, des de la plaça Catalunya fins a la plaça del Lleó i el riu Onyar, on a més de piragüisme s'hi feia surf de rem. D'aquesta manera, els assistents podien completar un recorregut en forma de circuit mitjançant el qual seguien el conjunt de les activitats de la jornada.

A més de la localització, la participació –hi havia unanimitat que la xifra de 1.500 persones era molt superior a la d'anteriors edicions (un miler o 1.200 persones)– i les disciplines esportives –hoquei sobre patins, gimnàstica rítmica, patinatge, gimnàstica esportiva, judo, handbol, bàsquet, atletisme, rugbi, piragüisme, tennis de taula, esgrima, voleibol, futbol, jujitsu, escacs, nàutica, ciclisme i paleotraining– també va ser notòriament superior respecte als anys anteriors la diversitat generacional de les participants, tal com valorava Olga Paredes, de l'organització de la jornada. “Altres anys costava, però aquesta vegada hi veies àvies, mares i nenes petites. La gent cada vegada s'atreveix més a participar i, sobretot, el que crec és que hi ha més sensibilització”, va reflexionar Paredes sobre la consolidació de la jornada de l'esport femení Fes un pas per l'esport, en la seva cinquena edició.

Visibilitat

“L'esport és un actiu com a formador i en la transmissió de valors. I s'ha posat de manifest que les dones han de tenir les mateixes oportunitats que els homes de practicar qualsevol disciplina, més enllà del que són esports més de noies”, va destacar Paredes, que des de l'organització va voler agrair a les entitats i les institucions el seu suport i participació.

Activitats paral·leles

Més enllà de les dinou disciplines esportives, el programa de la jornada de l'esport femení Fes un pas per l'esport va incloure un seguit d'activitats paral·leles que van enriquir l'oferta, com la sessió de córrer amb les Girunneres, l'entrenament d'alta intensitat, la classe de gimnàstica abdominopèlvica hipopressiva, la classe de pilates o la intervenció de dansa dels alumnes d'Euses, que també van oferir servei de fisioteràpia.

RÈCORD

La xifra de participants va ser molt superior a la de les anteriors edicions
“Altres anys costava, però aquesta vegada hi veies àvies, mares i nenes petites”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)