Waterpolo

Waterpolo

final a 4 femenina

Una fita superlativa

La presència de l'Astralpool Sabadell i La Sirena Mataró en la final a quatre de la principal competició continental reforça el domini del waterpolo català a Europa en els últims anys

L'Astralpool CN Sabadell i La Sirena CN Mataró van certificar l'accés a la final a quatre de l'Eurolliga femenina dissabte en una nova jornada perfecta per al waterpolo català. Fins ara, només Itàlia havia col·locat dos representats en la fase final de la màxima competició europea en tres ocasions. L'Olympiacòs grec i el Kirixi rus completen el quadre, i els propers dies es coneixerà la seu de la final a quatre, que es disputarà el 28 i el 29 d'abril.

Les possibilitats que se celebri a Catalunya no són elevades, perquè Sabadell va acollir l'última edició i Mataró, la fase final de la copa LEN i, a més, enguany els dos clubs ja han organitzat una fase classificatòria. Així que Kirixi, una localitat a uns 115 km de distància de Sant Petersburg, i Atenes, podrien ser les escollides. D'entrada, però, no es tanquen les portes perquè Catalunya torni a ser l'escenari de la final a quatre de l'Eurolliga. En aquest sentit, seria la capital maresmenca la que tindria més possibilitats. La piscina coberta del Sorrall, on es va jugar dissabte contra l'UVSE Budapest, no reuniria les condicions ideals per organitzar una cita d'aquesta envergadura, però es pot apostar per la piscina exterior Joan Serra del mateix Centre Natació Mataró, al costat de la platja. Segons la normativa de la LEN, no es pot jugar a l'exterior fins al mes de maig, però tenint en compte que els partits es disputarien a finals d'abril, el 28 i 29, no seria desgavellat que s'acceptés la candidatura catalana. En tot cas, ja s'han començat a fer algunes gestions en l'àmbit federatiu i municipal perquè la proposta catalana prengui forma.

El CN Sabadell i el CN Mataró capitalitzen l'èxit del waterpolo català. Els dos clubs exemplifiquen la feina ben feta a nivell formatiu, però també s'ha de reconèixer la tasca d'altres entitats com ara el Sant Andreu, el Mediterrani, el Terrassa i el Rubí, d'on han sortit jugadores destacades. Un altre factor que ha revertit positivament en la progressió de tots els clubs ha estat l'aposta decidida i ambiciosa del CN Sabadell. El fet que l'equip vallesà hagi guanyat quatre Eurolligues els últims sis anys i hagi dominat les competicions estatals, indirectament ha fet créixer els rivals, que han treballat i s'han sacrificat per intentar assolir el seu nivell i intentar derrotar-lo, com va passar en la final de la copa de la Reina del 2016, que va guanyar el CN Mataró. Les maresmenques, principals rivals de les sabadellenques, demostren a la perfecció aquesta progressió. La primavera passada es va viure un capítol que corrobora el pes del waterpolo català a Europa amb el doblet del Sabadell (eurolliga) i el Mataró (copa LEN).

L'equip de Florin Bonca sacseja l'ordre jeràrquic

La incursió de La Sirena CN Mataró en la final a quatre de l'Eurolliga en el lloc de l'UVSE Budapest ha trencat l'ordre jeràrquic de la competició, que en les dues últimes edicions havien protagonitzat els quatre mateixos equips. A banda del meritori resultat del conjunt maresmenc a la capital hongaresa (10-9), l'UVSE no va saber trobar la fórmula per superar l'entramat defensiu del Mataró, envalentit amb el suport incondicional de la sorollosa afició que omplia el Sorrall. “Nosaltres hem cregut des del primer segon que la remuntada era possible, tot i ser conscients de la qualitat de l'UVSE. Hem demostrat que aquest equip pot guanyar qualsevol rival que se li posi al davant”, va manifestar el tècnic, Florin Bonca, després de la gesta de dissabte. En els últims cursos, l'entrenador d'origen romanès ha sabut imprimir caràcter al seu equip i mentalitzar-lo en les cites clau. Bonca, però, tampoc va obviar la importància de qüestions més tècniques: “L'estratègia ha funcionat molt bé. Hem fet molt mal amb doble boia, molt obertes. Tot ha anat perfecte, i en atac hem sabut jugar amb paciència, amb seny, sense jugar-nos-la amb llançaments llunyans que haurien pogut propiciar sortides al contraatac. A més, a excepció de les més jovenetes, totes han contribuït a la gesta.” El mèrit de Bonca i del cos tècnic del CN Mataró és haver sabut bastir un gran equip després d'una temporada en què van col·locar el llistó molt alt i en què van perdre jugadores determinants en el seu esquema de joc com Tarragó, Keeve, Benekou i Gragnolati, entre d'altres. En aquest sentit, i a banda del pes de les jugadores del planter i de les que ja fa molts anys que són a la casa, s'ha de destacar l'aportació de les noves incorporacions com ara Willemsz, Zablith, Dance i l'última en arribar, l'australiana Zoe Arancini. “Treballem per créixer i les noies mantenen la millor actitud per superar tots els reptes possibles”, va sentenciar Bonca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)