Tennis

tennis

indian wells

Federer en estat pur

Tennis. El suís esborra de la pista Nadal per 6-2 i 6-3 en els vuitens d'Indian Wells i jugarà els quarts contra l'australià Nick Kyrgios, botxí per segon cop aquest curs de Novak Djokovic

L'esperat duel californià de matinada entre Roger Federer (9) i Rafa Nadal (5), el segon del curs després de la majestuosa final de l'obert d'Austràlia, ha estat un monòleg sense repliques del suís: 6-2 i 6-3 en 67 minuts d'exhibició de tennis d'atac fulminant a un ritme vertiginós. El seu rival en els quarts de final del Masters 1000 d'Indian Wells serà el descarat i polèmic australià Nick Kyrgios (15), que a partir d'un servei implacable en què no ha cedit ni una sola pilota de trencament, ha tornat a vèncer –6-4 i 7-6 (3)– el serbi Novak Djokovic per segon cop en aquest imprevisible 2017 tal com ja va fer en la final d'Acapulco. De fet, el principal exponent de la nova generació ha derrotat el balcànic els dos cops que s'han trobat.

El tennis del suís ha estat inabastable per al balear i, de fet, probablement ho hauria estat per a qualsevol humà. Solvent i expeditiu amb el servei–Nadal només ha tingut una pilota de break en tot el partit i l'ha desaprofitada–, també amb els segons, i pressionant perfectament amb les restades, el geni de Basilea ha tornat a exhibir el seu revés gairebé a sobrebot que tant bons resultat li va donar a Melbourne. Un cop d'una dificultat extrema que li permet manar dins la pista sense recular perquè esterilitza l'efecte verinós de la dreta cargolada de Nadal. Tota la vida buscant el revés de Federer certament amb bons resultats i ara la tàctica ha quedat obsoleta.

El cas és que Federer ha anat de cara a barraca i ha trencat el servei de Nadal en el primer joc. Un segon break en el cinquè ha estat definitiu. En el segon acte, el trencament s'ha produït en el tercer joc. Superat per les circumstàncies i els continus cops guanyadors del seu oponent, Nadal no ha tingut ni esma per demanar la revisió del punt en la darrera acció del partit: un revés paral·lel dubtós de l'helvètic.

Els altres quarts de final configurats en la jornada són: Carreño (21) -Cuevas (27); Wawrinka (3)-Thiem (8) i Sock (17)-Nishikori (4).

Muguruza, eliminada

En el quadre femení, la catalana Garbiñe Muguruza (7) ha perdut el partit de quarts de final contra la txeca Karolina Pliskova (3) per 7-6(2) y 7-6(5) en una hora i 56 minuts. Pliskova jugarà contra la russa Svetlana Kuznetsova (8).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)