Ciclisme

“Ser el número u és massa”

Ciclisme. Jofre Cullell (Megamo) lidera el rànquing mundial de BTT en categoria júnior després del desè lloc en la copa del món, a Milà. “Ara tot just començo a preparar la temporada”, diu

Jofre Cullell (1995) és el número u del rànquing mundial d'XCO en la categoria júnior, després de la darrera actualització que ha publicat aquesta setmana la Unió Ciclista Internacional. El corredor de Santa Coloma de Farners va ser desè en les Júnior Series de Mountain Bike de Milà, les copes del món de la categoria en la qual el ciclista del Megamo competeix en el seu segon any aquesta temporada abans de fer el salt a sub-23. Cullell va estar als llocs capdavanters, lluitant per les posicions de podi, fins a la darrera volta. I el desè lloc li va permetre sumar 20 punts, amb els quals va superar l'australià Cameron Wright; ara tercer darrere el francès Benjamin Le Ny i el mateix corredor català. Anglaterra, França, Alemanya i Itàlia són els escenaris pels quals ha hagut de passar per anar sumant punts, a més dels que donen els campionats estatals (va ser campió a Galícia), d'Europa (setè) i del món (sisè).

Regularitat

“L'any passat, en el primer any de júnior vaig acabar cinquè absolut i ara amb aquests 20 punts he superat el corredor australià”, va dir Cullell, que va posar en valor el fet d'ocupar aquest lloc de privilegi: “Ser el número u del món és massa. És una cosa molt bona, un objectiu, i ara el que toca és seguir entrenant-me.” “Ara tot just començo a preparar la temporada, perquè els objectius són els campionats d'Europa i del món. Vull fer-ho el millor possible”, va dir sobre una temporada que acaba d'arrencar, la de BTT. I és que Cullell ve de completar la de ciclocròs, en la qual ja va competir en el campionat d'Europa (va ser 34è) i del món (15è). En el campionat estatal, va cedir l'or per un segon respecte al gallec Ivan Feijoo, amb qui es reparteix els títols els darrers anys i que en el rànquing mundial de BTT ocupa la trentena posició. “Una mica, al principi. Fa que comencis més suau. Hi influeix, però també va bé per no estar tant temps parat. Ara començo a entrenar-me només fent hores, ni sèries ni res, i agafar el ritme de curses i a poc a poc anar afinant”, va dir Jofre Cullell sobre la influència que té haver disputat a un nivell alt la temporada de ciclocròs –el mundial va ser l'últim cap de setmana de gener, a Luxemburg–, i ara, afrontar la de BTT en la modalitat olímpica. “Aniré agafant ritme a Valladolid i després en la següent copa del món júnior, que és a França i que espero estar un pèl millor, amb més ritme de curses”, va dir sobre el seu calendari competitiu més immediat, amb l'Open estatal i la següent cita de nivell mundial de la categoria. “Crec que em quedaré a Megamo. A sub-23 és més sacrificat, amb curses més llargues i són quatre anys que s'ajunten”, va apuntar sobre el seu futur més enllà de la categoria júnior, responent a si seguiria el camí de Josep Duran, que, després de tancar el cicle júnior, va deixar Megamo per anar al Massi.

INÈDIT

Cap corredor de l'Estat havia liderat fins ara el rànquing mundial júnior

IRRUPCIÓ

En el seu primer any en la categoria, Jofre Cullell ja va acabar en el cinquè lloc

Hermida, a Sud-àfrica amb Purito

Jofre Cullell és un dels corredors cridats a omplir el buit de Josep Antoni Hermida, campió del món júnior el 1996 quan el corredor de Santa Coloma de Farners tenia un any. El cerdà, que després seria també campió del món sub-23 i elit i que va disputar cinc Jocs, afronta aquest any la seva primera temporada sense competir en XCO, la modalitat olímpica. Centrat en les curses per etapes, Hermida ja va córrer l'Andalusia Bike Race, i aquest diumenge, disputarà la Cape Epic fent equip amb Joaquim Purito Rodríguez, que després de tancar el seu cicle a la carretera corre també en BTT –ja va córrer la cursa andalusa–. La cita sud-africana, a la qual també torna Joan Llordella (12è el 2014 amb Pau Zamora), és del 19 al 26 de març i es considera la més important del món en BTT per etapes.